Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărul despre duşmanul Elenei Udrea: Ce au decis oamenii legii în privinţa lui Dinu Pescariu

dinu pescariu

Ies la iveală noi amănunte din dosarul Microsoft 2. Unul dintre cei mai mari duşmani ai Elenei Udrea, Dinu Pescariu a scăpat, cel puţin deocamdată de procurorii DNA. După ce Claudiu Florică a fost pus sub acuzare de către procurori, Pescariu a rămas singurul 'neatins'. Surse din anchetă au dezvăluit însă pentru libertatea.ro că şi fostul sportiv va fi chemat să dea cu subsemnatul.

Citeşte şi: Biroul Electoral Central i-a răspuns lui Liviu Dragnea: Ce i-au transmis oficialii instituţiei

Direcția Națională Anticorupție a început, oficial, partea finală a anchetei în dosarul denumit “Microsoft 2”, iar cele două creiere care au pornit frauda au început să transpire. Claudiu Florică este cel care ar fi dat șpăgile, iar Pescariu unul dintre oamenii care transporta milioanele de euro. Presupusul prejudiciu este, potrivit procurorilor DNA, de 67 de milioane de euro. „Noi, chiar dacă eram sesizaţi cu privire la frauda în procesul de licenţiere, nu aveam date concrete legate de persoanele care au primit mită la acel moment. Din acest motiv, având în vedere denunţul lor şi existenţa acelei clauze de impunitate, procurorul a dispus soluţia de clasare a urmăririi penale”, a declarat Călin Nistor, conform sursei citate.

Citeşte şi: Cine îngroapă, cu adevărat, PNL

Dinu Pescariu a devenit în ultimii doi ani, după ce a făcut denunțuri, una dintre țintele de atac pentru Elena Udrea care s-a arătat deranjată de modul cum a realizat DNA ancheta. Aceasta a criticat faptul că Dinu Pescariu a fost lăsat liber și cu averea intactă, în timp ce fostul soț, Dorin Cocoș, a fost în final condamnat la trei ani de închisoare și cu averea micșorată cu 16 milioane de euro.

Citeşte şi: Compania care produce ouăle Kinder reacționează la reportajul din The Sun: 'Suntem îngroziţi'

În dosarul “Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi foştii miniştri Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu şi Adriana Ţicău, aceştia fiind suspectaţi de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft. Cel de-al noulea ministru vizat de anchetă, Gabriel Sandu, a fost deja condamnat în primul dosar al licențelor Microsoft, ispășind o pedeapsă de trei ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.