Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRUL despre puterea Statului Islamic: Ce anunț public a fost făcut / FOTO

Organizatia jihadista Stat Islamic (SI) a pierdut, in primele sase luni ale anului, 12% din teritoriul pe care il controla.

Pe langa asta, SI a suferit o scadere dramatica a veniturilor, potrivit unei analize publicate duminica de compania de informatii si analize globale IHS, transmite DPA, conform Agerpres.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

Conform sursei citate, SI mai controleaza in prezent 68.300 kmp in Siria si Irak, din cele 90.000 kmp la inceputul lui 2015.

Statul Islamic a pierdut recent teren in fata fortelor kurde in nordul Siriei, a trupelor guvernamentale siriene in zona desertica din centrul tarii, si in favoarea fortelor de securitate irakiene la vest si nord de Bagdad.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

In plus, veniturile lunare ale jihadistilor s-au redus de la circa 80 milioane de dolari la mijlocul lui 2015 la 56 milioane in martie 2016, IHS estimand de atunci o diminuare suplimentara cu circa 35%.

Combinata cu infrangerile militare pe teren, aceasta situatie are un impact asupra coeziunii interne a gruparii, asa cum o arata cresterea marcanta a numarului de dezertari incepand din ianuarie 2016', a comentat analistul Ludovico Carlino, de la IHS.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

Acelasi raport noteaza ca ofensiva actuala a fortelor conduse de kurzi la Minbij, in nordul Siriei, constituie o amenintare majora pentru Raqqa, capitala de facto a SI, si pentru capacitatea organizatiei de a actiona ca un stat, un factor-cheie in propaganda gruparii.

'Capturarea probabila [a Minbij] de catre Fortele Democratice Siriene sprijinite de SUA ar avea un impact major asupra capacitatii SI de a aproviziona Raqqa si, prin extensie, restul teritoriului cu noi recruti si provizii, subminandu-i capacitatea de a guverna', a aratat analistul principal Columb Strack de la IHS.

Citește și: Primaria Sector 1 taie copacii periculosi de pe Kiseleff

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.