Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRUL TERIBIL pe care autoritățile nu-l spun: România e noua rută de migrație, anunță FRONTEX

www.pressalert.ro
migranți Timișoara

România este vizată, în ultimele luni, de tot mai mulți migranți. Fie că se intră prin vest, pe la granția cu Serbia, fie prin est, direct de pe Marea Neagră, migranții au luat cu asalt granițele României. Dacă autoritățile române par liniștite și nici nu abordează subiectul, FRONTEX trage un mare semnal de alară.

România face parte, acum, dintr-un plan al celor care transportă refugiați și testează o nouă posibilă rută de migrație masivă: cea prin Marea Neagră.

Citește și: Atenție! Guvernul vrea să extindă o nouă TAXĂ, dar încurajează vânzarea filmelor interzise minorilor

”Sunt trei rute principale. Vorbim de cea prin Italia, cea prin Grecia şi cea prin Spania. Am văzut în ultimele săptămâni că traficanţii par să testeze ruta prin Marea Neagră. Este, practic, o rută din Turcia, traversează Marea Neagră până în România sau Bulgaria. Am văzut mai multe ambarcaţiuni care au traversat şi acesta este un indiciu că traficanţii testează această posibilă rută.

Spun că este ceea ce noi numim redefinire a rutei. Această cale a fost folosită în trecut. Ştiu că în 2014 au fost în jur de 350 de oameni care au încercat să treacă pe aici, deci e posibil ca traficanţii să încerce să vadă dacă pot trece pe aici. Trebuie să ţineţi cont că Marea Neagră e mai dificil de traversat faţă de alte părţi, ca de exemplu Mediterana. Trebuie să ai ambarcaţiuni mai mari, nu poţi traversa doar cu o barcă cu motor, mai ales acum în prag de toamnă, vine iarna. Deci e prea devreme să vorbim de asta, dar cu siguranţă luăm în calcul totul şi urmărim ce se va întâmpla.

Citește și: Scandalul declanșat de Traian Băsescu ia amploare! Reprezentanții MOL îi răspund pe măsură

Marea Neagră e mai dificil de traversat ca Mediterana, de exemplu, ai nevoie de ambarcaţiuni mai mari ca să o traversezi. După cum ştiţi, în ultimele săptămâni am văzut trei incidente, trei tentative de trecere, e posibil să mai vedem şi altele, dar e greu de spus acum că s-ar fi schimbat ceva în rutele clasice. Acestea sunt încă foarte aglomerate, numărul persoanelor e mai mic aici decât în alte părţi din Europa.

E greu să prevezi că numărul migranţilor care trec prin România ar putea creşte. Multe dintre aceste schimbări au loc foarte repede, dar acum e chiar prea devreme să vorbim despre aşa ceva. Nu spunem că e un traseu nou, acum, dar spunem că este posibil ca traficanţii să testeze această zonă ca să mai trimită alte vase.”, a spus, la TVR 1, Krzysztof Borowski, reprezentant FRONTEX.

Citește și: Dani Oțil dă din casă! Câte credite are la bancă vedeta Antenei 1 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.