Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, mesaj din Capitală: România poate juca un rol important în transportul de mărfuri spre și dinspre Ucraina

iru.org
Adina Valean

România poate juca un rol important în facilitarea fluxului de mărfuri spre și dinspre Ucraina și Moldova, a declarat luni, la București, Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, anunță mediafax.

Comisarul european pentru Transporturi se va întâlni marți la București cu miniștrii Transporturilor din România, dar și din Moldova și Ucraina pentru a discuta despre fluxurile de marfă dinspre Moldova și Ucraina înspre piețele lor de desfacere.

„Se discută în spațiul public cu privire la impactul sever al războiului din Ucraina asupra rutelor și coridoarelor de transport ale Ucrainei, dar și ale Moldovei, care acum sunt practic blocate terestru, astfel încât Uniunea Europeană, România în particular poate să joace un rol important în a facilita fluxul de mărfuri dinspre și înspre Ucraina și Moldova”, a declarat Alina Vîălean.

Ea a spus că a cerut săptămâna trecută Consiliului European să mandateze Comisia Europeană pentru a negocia un acord privind liberalizarea parțială și provizorie a transportului rutrier pentru Ucraina și Moldova, pentru a sprijini conexiunea acestor țări cu rutele europene și globale.

„Sper ca săptămâna aceasta, mandatul să fie acordat de către Consiliu, astfel încât într-un timp foarte scurt transportatorii din Ucraina și Moldova să poată face la modul liber operațiuni bilaterale și de tranzit cu UE”, a adăugat comisarul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.