Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio amintiri negative! Un CONDIMENT te ajuta sa uiti evenimentele neplacute

condimente_1_

Amintirile negative si evenimentele neplacute pot finin sfarsit date uitarii cu ajutorul unui CONDIMENT. Turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, ar putea contribui la ştergerea amintirilor negative stocate în creier, potrivit unei cercetări derulate de psihologi de la The City University of New YorkRead.

Potrivit acestui studiu, curcumina, o substanţă prezentă în turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, contribuie atât la stocarea în creier a noilor stări de teamă cu care se confruntă o persoană, cât şi la ştegerea din memorie a amintirilor negative preexistente.

Noile descoperiri ar putea ajuta cercetătorii să realizeze un tratament pentru oamenii care suferă de tulburări psihice.

Psihologii de la The City University of New York au dresat şoareci astfel încât aceştia să devină înspăimântaţi atunci când aud un anumit sunet. Cercetătotorii au asumat, de asemenea, faptul că aceste creaturi sunt înspăimântate atunci când sunt suferă din cauza frigului.

După câteva ore, când şoareci erau puşi să asculte acelaşi sunet care-i înspăimânta, aceia care primeau mâncarea pe care o consumau în mod obişnuit „îngheţau”.

Însă şoarecii care au primit o dietă care includea în compoziţia sa curcumină nu au mai „îngheţat” atunci când auzeau sunetul, fapt care ar putea sugera că amintirile lor negative (teama provocată de sunet, n.r.) au fost date uitării.

„Lucrurile descoperite sugerează că oamenii care suferă de tulburarea de stres posttraumatic şi de alte tulburări psihice, care au amintiri înfricoşătoare, pot avea beneficii substanţiale de pe urma unei alimentaţii care include curcumină”, a declarat profesorul Glenn Schafe, cel care a condus această cercetare.

Amintirile se formează la nivelul creierului sub forma unor noi conexiuni între neuroni. Acestea sunt iniţial fragile, însă în mod treptat ele se stabilizează în creier, întregul proces fiind cunoscut sub denumirea de „consolidare”.

Potrivit specialiştilor, amintirile negative nu puteau fi şterse din creier până în prezent, însă cu ajutorul dietei pe bază de curcumină se pare că s-ar putea ajunge la acest efect.

preluare: independent.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.