Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio cumpărături ieftine din China: După TikTok, Comisia Europeană investighează AliExpress

online shopping

Comisia Europeană a inițiat o investigație oficială privind platforma chineză de comerț electronic AliExpress, care este operată de gigantul tehnologic chinez Alibaba. Preocupările se referă la posibila difuzare de conținut ilegal. Acesta este al treilea caz investigat în cadrul Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA), urmând pe investigațiile anterioare deschise împotriva TikTok și platformei de socializare X, potrivit News.ro.

Comisia, braţul executiv al Uniunii Europene, a deschis o anchetă legată de AliExpress în temeiul Legii sale de referinţă privind serviciile digitale (DSA), care a intrat în vigoare luna aceasta.

Legislaţia cuprinzătoare îşi propune să ţină sub control giganţii tehnologiei în domenii de la comportamentul anticoncurenţial până la asigurarea faptului că dezinformarea nu este răspândită pe platformele lor.

Investigaţia se concentrează asupra faptului dacă AliExpress ar fi încălcat DSA ”în domeni legate de gestionarea şi atenuarea riscurilor, de moderarea conţinutului şi mecanismul intern de tratare a reclamaţiilor, de transparenţa sistemelor de publicitate şi de recomandare, de trasabilitatea comercianţilor şi accesul cercetătorilor la date”, a spus comisia.

Comisia va analiza dacă a existat o lipsă de aplicare a termenilor şi condiţiilor proprii ai AliExpress, care interzic anumite produse care prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, cum ar fi medicamentele false.

Cumpărăturile ieftine de pe AliExpress, sub lupa Uniunii Europene

Ancheta se va concentra, de asemenea, pe dacă au existat încălcări ale DSA care le-au permis minorilor să acceseze materiale pornografice, despre care comisia a spus că utilizatorii le pot găsi încă pe platformă.

Alte domenii ale anchetei includ modul în care AliExpress recomandă produse utilizatorilor şi dacă site-ul de comerţ electronic respectă o regulă care permite un depozit de reclame care poate fi căutat, care sunt furnizate pe platformă.

Un purtător de cuvânt al AliExpress a spus că compania ”a lucrat şi va continua să lucreze cu autorităţile relevante pentru a ne asigura că respectăm standardele aplicabile şi vom continua să ne asigurăm că vom fi capabili să îndeplinim cerinţele DSA.”

Acesta a adăugat că ”AliExpress se angajează să creeze o piaţă sigură şi conformă pentru toţi consumatorii”.

Aceasta este a treia investigaţie oficială în cadrul DSA, după cele deschise împotriva TikTok şi a platformei de socializare X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.