Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio, dar rămân cu tine. După fuga lui Cherecheș, șefii demiși din Poliție sunt tot șefi

Victor Ștefan Ivașcu

Șefii din poliție eliberați din funcții după scandalul fugii din țară a lui Cătălin Cherecheș sunt tot șefi, dar în alte structuri ale Ministerului de Interne.

Concret, ei nu au pierdut mai nimic după ce au fost sancționați prin aceste demiteri. Astfel, fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, criticat de ministru pentru că și-a luat concediu în perioada în care Cătălin Cherecheș a fugit din țară, a ajuns după demitere adjunct la IPJ Vaslui, potrivit Digi24.

Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția ministrului de Interne și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini tot în cadrul structurii din care face parte.

Doi dintre adjuncții lui au fost demiși și ei. Marius Vizitiu este acum director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar Daniel Mânca a acum director la Direcția de Administrare și Logistică.

Fostul șef al Direcției de Protecție Intenră Maramureș s-a pensionat

Se ajunge la astfel de situații pentru că legea care stabilește statutul polițistului spune că un polițist nu poate fi dat afară din sistem decât atunci când e pus sub acuzare și există o decizie în cazul lui în acest sens.

Până atunci, toți polițiștii față de care se iau măsuri de sancționare după diverse scandaluri rămân în poliție, chiar dacă ajung să primească salarii mai mici. Mulți ajung să se pensioneze dacă vârsta le permite.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.