Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adjunct PICCJ: UE a recunoscut prin numirea LCK efoturile DNA și a instituțiilor colaboratoare în combaterea faptelor de corupție

justitie

Adjunctul procurorului general interimar al României, Horațiu Radu, a spus miercuri, că eforturile UE de combatere a fenomenului de fraudare a bugetului european s-au cristalizat prin înființarea Parchetului UE, iar numirea la șefia acestei instituții a fostei șefe DNA, reprezintă recunoașterea Uniunii a meritelor și rezultatelor DNA și a colaboratorilor acestei instituții.

„... . Dacă totuși nu există fraudă deloc în Uniunea Europeană nu se ajungea la nevoia de înființare a unui parchet european”, spune Radu care arată că UE la fel ca și o țară ia măsuri necesare prevenirii scurgerii în plaja subterană a banilor europeni.

El spune că numirea la șefi acestei instituții a fostului șef DNA reprezintă recunoașterea UE față de rezultate Direcției.

„Numirea unui procuror european șef din România reprezintă o recunoaștere a UE a eforturilor DNA și a instituțiilor ce au sprijinit DNA dar și succesului acesteia (DNA) în materia investigării fraudelor cu fonduri europene.

Spun de DNA nu pentru ca sunteți organizatori ci pentru că aveți competența exclusivă în combaterea fraudelor cu fonduri europene”, a mai spus Horațiu Radu.

Adjunctul PICCJ spune că pe lângă armonizarea legislațiilor naționale cu legislația Uniunii Europene, care reprezintă interesele UE, se urmărește constant și aducerea la zi a metodelor investigative legate de plaja de infracțiuni ce conduce la prejudicierea Uniunii.

Concret, magistratul participă la Atelierul de lucru cu tema “Tendințe în investigarea fraudelor și corupției care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene”. Evenimentul se va desfășura în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2019, în București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.