Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii, Momchil Nekov: 'Bulgaria este îngrijorată de creşterea continuă a preţurilor produselor agro-alimentare de bază'

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Cu prilejul Consiliului Agricultură şi Pescuit, care a avut loc la Bruxelles în data de 24 mai, adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii, Momchil Nekov, a declarat că Bulgaria este îngrijorată de creşterea continuă a preţurilor produselor agro-alimentare de bază, din cauza creşterii costurilor de producţie în ultimele luni.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii de la Sofia, Momchil Nekov a luat parte la o discuţie cu privire la situaţia de pe piaţa agricolă după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit Agerpres.ro.

La finele lunii mai 2022, preţul la pâine în Bulgaria era cu 68% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Preţurile la porumb erau cu 55% mai mari iar la floarea soarelui preţurile au crescut cu 63% în ritm anual.

Momchil Nekov a spus că preţurile la îngrăşăminte au crescut de trei-patru ori, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2021. Activitatea de creştere a animalelor se reduce pe termen lung iar valoarea adăugată scade constant, a adăugat oficialul bulgar.

Perturbările de pe piaţă provocate de războiul din Ucraina au generat îngrijorări cu privire la furnizarea de alimente la preţuri accesibile pentru consumatorii din Bulgaria precum şi cu privire la rezultatele economice ale exploataţiile agricole, a spus Momchil Nekov.

Obiectivele Pactului verde european ar trebui regândite cu atenţie pentru a se asigura că există suficiente alimente şi la preţuri accesibile pentru toţi cetăţenii UE precum şi pentru menţinerea competitivităţii fermierilor europeni, a mai spus Momchil Nekov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.