Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adjunctul şefului Asociaţiei veteranilor de război din Kosovo, Nasim Haradinaj, a fost arestat şi transferat la Haga

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Adjunctul şefului Asociaţiei veteranilor de război din Kosovo, Nasim Haradinaj, acuzat de intimidare a martorilor, a fost arestat şi transferat la Haga, a anunţat Tribunalul special însărcinat cu anchetarea crimelor de război comise în Kosovo, ce are sediul în Ţările de Jos, transmite duminică AFP, potrivit Agerpres.

Arestarea lui Nasim Haradinaj survine după cea de vineri a şefului acestei asociaţii, Hysni Gucati, la rândul său fost membru al organizaţiei paramilitare Armata de Eliberare a Kosovo (UCK).

În ultimele două săptămâni, Gucati şi colaboratorii săi au publicat zeci de documente judiciare cu nume de suspecţi, de martori şi de civili care ar fi fost ucişi în timpul revoltei din Kosovo contra conducerii sârbe din 1998-1999.

Gucati şi Haradinaj sunt suspectaţi de ''intimidare a martorilor'' şi ''încălcarea secretului dezbaterilor''.

Românii aleg primarii în plină epidemie de Covid-19: care este prezența la urne, după prima jumătate de oră

Tribunalul Special pentru Kosovo de la Haga, mandatat să ancheteze şi să pună sub acuzare suspecţi pentru crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo din 1998-1999, a refuzat să facă vreun comentariu despre această arestare.

Această instanţă a fost creată în 2015 pentru a se ocupa de cazurile de presupuse atrocităţi comise de organizaţia paramilitară Armata de Eliberare a Kosovo (UCK) în timpul revoltei din 1998-1999. Instanţa a fost creată în Ţările de Jos pentru a se putea asigura protejarea martorilor.

În luna iunie, procurorul Tribunalului Special pentru Kosovo l-a pus sub acuzare pe preşedintele kosovar Hashim Thaci, fost comandant al gherilelor UCK, pentru infracţiuni de război şi infracţiuni împotriva umanităţii, printre care şi 100 de crime. Acuzaţia trebuie să fie confirmată de către un judecător, etapă necesară pentru deschiderea unui proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.