Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Prezidențială, replică VIOLENTĂ pentru Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea iohannis tariceanu grindeanu

Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a cerut să intre în direct la Antena 3 pentru a-i da o replică lui Liviu Dragnea, în contextul situației de la ANCOM. Dobrolschi a explicat că Liviu Dragnea induce în eroare și prezintă

”Domnul Dragnea induce în eroare și interpretează după bunul plac  procedurile administrative. Domnia sa se folosește de situația de la ANCOM pentru a justifica o decizie complet netransparentă și periculoasă pentru buna funcționare a instituțiilor statului.

Vă reamintesc că, potrivit legislației în vigoare până la emiterea Ordonanței de Urgență nr. 33/2017, conducerea ANCOM era asigurată de un președinte și doi vicepreședinți, numiți de către Președintele României, la propunerea Guvernului.
Guvernul Grindeanu nu a transmis nicio propunere către Președintele României, pentru niciuna dintre cele trei funcții vacante.
Mai mult, nu a existat nicio propunere  avansată de Guvernul Cioloș.
Prin urmare, propunerea pentru conducerea ANCOM trebuia formulată de către Guvernul Grindeanu. Un nume transmis acum doi ani, de un fost premier aflat pe final de mandat, neasumat mai departe nici măcar de Guvernul Grindeanu, nu este o propunere serioasă. Este doar un artificiu folosit pentru a justifica modificarea legii în sensul eliminării președintelui din procedura de numire.
Ca să înțeleagă toată lumea, cum ar fi fost ca Președintele să facă o numire în baza unei propuneri făcute de un alt premier, al unui alt Guvern? Președintele a respectat întocmai procedurile în vigoare.
Singurul element parțial corect din declarația domnului Dragnea este că în urmă cu doi ani, la final de mandat, premierul de la acea vreme a transmis un nume. Față de această propunere, președintele României a demarat procedura de numire, însă aceasta nu s-a mai finalizat întrucât, la scurt timp, premierul de la acea vreme a demisionat. În aceste condiții, propunerea înaintată de Victor Ponta a devenit caducă.
Și pe această cale, Președintele face un apel la seriozitate și responsabilitate atât din partea Guvernului, cât și a partidelor care îl susțin”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, într-un punct de vedere remis STIRIPESURSE.RO.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.