Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București recunoaşte: 'O eroare materială'

spitale

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB) a precizat că a existat o ''eroare materială'' în ceea ce privește valoarea aparatelor medicale aflate pe lista de investiții a Spitalului de Nefrologie "Dr. Carol Davila". Precizările au fost făcute având în vedere informațiile apărute în mass-media conform cărora valoarea aparatelor medicale de pe lista de investiții a Spitalului de Nefrologie "Dr. Carol Davila" a fost supraestimată.

"Este vorba despre o eroare materială care, din păcate, nu a fost sesizată inițial nici de către managerii spitalelor care și-au asumat, sub semnătura, prețurile estimate. Ulterior, aceste erori au fost identificate și corectate", a precizat ASSMB, într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Capitalei. De asemenea, într-o adresă a Spitalului Clinic de Nefrologie ''Dr. Carol Davila'', aflat în administrarea ASSMB, se arată care au fost erorile produse.

"Dintr-o eroare materială, la unele poziții s-au trecut prețurile în 'lei' în loc de 'mii lei', după cum urmează: 1. La poziția 11 (Defibrilator portabil) din lista de investiții, apare la preț unitar suma de 80.000 lei, în loc de 8,00 mii lei; 2. La poziția 38 (Panou radioprotecție) din lista de investiții, apare la preț unitar suma de 15.500 lei, în loc de 15,50 mii lei; 3. La poziția 39 (Echipament fortigate 100D) din lista de investiții, apare la preț unitar suma de 5.892 lei, în loc de 5,89 mii lei", a precizat sursa citată. Potrivit ASSMB, echipamentul Fortigate 100D nu este un aparat medical, ci un firewall care se instalează în rețeaua de calculatoare.

"Eroarea materială nu avea cum să producă efecte, pentru că, la licitațiile care se vor efectua prin SEAP se vor regulariza absolut toate prețurile estimate. Așa cum a subliniat primarul general, Gabriela Firea, la ședința de consiliu, aparatura destinată spitalelor aflate în administrarea ASSMB se va achiziționa numai în urma unor licitații 'transparente, deschise, electronice, fără intervenția niciunei persoane' ", a arătat Administrația Spitalelor. În cadrul ședinței din 21 septembrie, consilierii generali ai Capitalei au aprobat un proiect de hotărâre care vizează "modificări în bugetul propriu al Municipiului București pe anul 2016, în vederea demarării Programului de investiții necesare pentru dotarea unităților sanitare din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cu echipamente și aparatură medicală", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.