Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrarea contribuabililor mijlocii se va face de către direcțiile județene ANAF

monitorulcj.ro
declaratie unica anaf

Direcțiile județene ale ANAF vor prelua administrarea contribuabililor mijlocii de la opt direcții regionale, a decis Guvernul, care a adoptat o HG privind organziarea și funcționarea instituției, informează Mediafax.

Actul normativ prevede desființarea unor administrații fiscale pentru contribuabili mijlocii din cadrul Direcțiilor generale regionale din Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, înființarea unui Serviciu intern de prevenire și protecție, în baza Legii securității și sănătății în muncă, precum și înființarea unui Birou pentru protecția datelor cu caracter personal.

Trecerea administrării contribuabililor mijlocii la direcțiile județene s-a făcut, conform expunerii de motive a actului normativ, în baza unei OUG a Guvernului din 2018 privind prorogarea termenului de administrare, de către organele fiscale de la nivel judeţean şi al municipiului Bucureşti, a obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii, de la data de 1 august 2018 la data de 1 noiembrie 2018. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trebuie să elaboreze "proiectul de hotărâre a Guvernului de modificare şi completare a Hotărârii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, prin care să declanşeze procedurile de implementare a Legii nr. 30/2018 pentru completarea art. 30 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în sensul preluării administrării contribuabililor mijlocii de către organele fiscale de la nivel judeţean şi a municipiului Bucureşti".

În această situaţie se impune desfiinţarea Administraţiilor fiscale pentru contribuabili mijlocii din cadrul Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, arată expunerea de motive. Personalul administraţiilor pentru contribuabili mijlocii constituite la nivel de regiune se preia, în condițile legii, în cadrul structurilor de specialitate sau suport din unitățile fiscale care realizează administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii de la nivelul județelor sau al municipiului București, după caz.

ANAF publică periodic lista contribuabililor mijlocii, în baza a trei criterii – totalul activelor, cifra de afaceri netă și numărul mediu de salariați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.