Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Biden va oferi Ucrainei asistenţă militară suplimentară în valoare de 400 de milioane de dolari

Ambasada SUA in Romania
sua-ucraina

Administraţia Joseph Biden va oferi Ucrainei asistenţă militară suplimentară în valoare de 400 de milioane de dolari şi va înfiinţa un centru de coordonare în Germania, a anunţat vineri după-amiază Departamentul Apărării de la Washington.

Înfiinţarea unui centru de coordonare în Germania, denumit Grupul de Asistenţă în materie de Securitate pentru Ucraina, semnalează un program pe termen lung pentru oferirea de susţinere militară Ucrainei în războiul cu Rusia, a declarat Sabrina Singh, un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington, citat de agenţia The Associated Press.

"Noile măsuri de asistenţă evidenţiază angajamentul continuu al Statelor Unite de susţinere a Ucrainei, astfel încât să răspundă celor mai urgente necesităţi, dar în acelaşi timp dezvoltând capacităţile forţelor armate ucrainene de apărare a suveranităţii pe termen lung", a precizat Sabrina Singh, conform CNN.

Noul plan de asistenţă militară, în valoare de 400 de milioane de dolari, va include 1.100 de drone de tip Phoenix Ghost, finanţare pentru modernizarea a 45 de tancuri de tip T-72, ambarcaţiuni militare şi alte echipamente, inclusiv sisteme antiaeriene HAWK, conform Pentagonului. Modernizarea altor 45 de tancuri va fi suportată de Olanda, potrivit Mediafax.

În contextul în care echipamentele militare vor fi livrate prin intermediul Iniţiativei de Asistenţă în materie de Securitate pentru Ucraina, nu vor ajunge imediat la Kiev. Echipamentele militare finanţate prin acest program sunt obţinute în baza unor contracte pe termen lung, nefiind livrate direct din stocurile existente.

Până în prezent, Statele Unite au asumat angajamente de aproximativ 18,2 miliarde de dolari pentru oferirea de susţinere militară Ucrainei, de la începutul invaziei militare ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.