Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia de la Kiev şi Guvernul Germaniei au salutat respectarea armistiţiului din estul Ucrainei

UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-CRISIS-SLAVYANSK

Administraţia de la Kiev şi Guvernul Germaniei au salutat, luni, respectarea armistiţiului intrat în vigoare în urmă cu aproape o lună în conflictul separatist din estul Ucrainei, anunță MEDIAFAX.

Acordul de încetare a confruntărilor între grupurile insurgente proruse şi serviciile de securitate ucrainene a intrat în vigoare pe 27 iulie. "Armistiţiul este respectat probabil cea mai lungă perioadă din 2014", când a izbucnit conflictul separatist, a declarat, în cursul unei vizite la Kiev, Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, salutând "progresele considerabile".

Niciun militar ucrainean nu a mai fost rănit de când a intrat în vigoare actualul armistiţiu, a afirmat, la rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citește și: Variante de Guvern post-moțiune (surse)

"Această situaţie creează un cadru pozitiv pentru avansarea spre oprirea totală a agresiunii ruse în Ucraina", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, citat de cotidianul Le Figaro.

O nouă reuniune a miniştrilor de Externe din Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa, pe tema conflictului din Ucraina, este programată în septembrie.

Conflictul separatist din regiunile ucrainene Doneţk şi Lukansk a izbucnit în 2014 şi s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.