Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Naţională 'Apele Române' a dat amenzi de 7 milioane de lei pentru poluarea apelor

ANAR
Apele Romane

Administraţia Naţională "Apele Române" a aplicat de la începutul anului un număr de aproape 170 de amenzi în valoare de peste 7 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Mai exact, de la începutul anului, cei aproape 140 de inspectori au aplicat 537 sancţiuni, din care 369 avertismente şi 168 amenzi, în valoare totală de 7.202.500 lei, sumă care reprezintă jumătate din totalul amenzilor aplicate pe toată durata anului trecut, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 97: S-a deschis cel mai mare bordel politic, la Capitală

Totodată, au fost sesizate organele de cercetare penală în 12 cazuri şi s-a făcut o propunere de suspendare a activităţii economice.

Dintre acestea, cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în bazinele hidrografice Siret, Mureş, Argeş-Vedea şi Dobrogea-Litoral, iar cel mai mare cuantum al amenzilor a fost aplicat în bazinul hidrografic Siret (în valoare de 1,42 milioane de lei), urmat de bazinele hidrografice Mureş şi Argeş-Vedea, în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Din cuantumul total al amenzilor aplicate de la începutul anului, cele mai multe amenzi în valoare totală de 3,03 milioane lei au fost aplicate pentru exploatare ilegală a agregatelor minerale, cuantum care reprezintă jumătate din valoare amenzilor aplicate la nivel naţional.

Citește și: Florin Cîțu, măsuri drastice împotriva baronilor și bugetarilor: 'Vor fi controale la sânge la modul în care banul public este folosit'

Pentru neigienizarea cursurilor de apă, cei responsabili (autorităţi locale, administratori ai folosinţelor de apă) au primit amenzi în valoare de aproape 1,5 milioane de lei. De asemenea, pentru evacuarea apelor uzate neepurate sau insuficient epurate, au fost aplicate amenzi în valoare de aproape un milion de lei.

În ceea ce priveşte numărul plângerilor penale, 11 din totalul celor 12 au vizat exploatarea ilegală de agregate minerale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.