Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cere cetățenilor americani să părăsească imediat Rusia

ABC News
Camera Reprezentantilor congres sua

Administraţia SUA i-a îndemnat luni pe cetăţenii americani să părăsească imediat Rusia, din cauza războiului din Ucraina şi a riscurilor detenţiei arbitrare şi persecuţiilor comise de autorităţile ruse, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

"Cetăţenii americani care locuiesc sau se deplasează în Rusia trebuie să părăsească imediat această ţară. Trebuie să exercite o atenţie sporită din cauza riscurilor arestărilor arbitrare. Nu călătoriţi în Rusia", a transmis Ambasada SUA de la Moscova.

"Serviciile de securitate ruse au arestat cetăţeni americani sub acuzaţii false, au vizat intenţionat cetăţeni americani pentru a-i aresta ori a-i hărţui, le-au refuzat un tratament corect şi transparent, i-au condamnat în procese secrete sau fără prezentarea unor dovezi credibile", a precizat Ambasada SUA.

"Autorităţile ruse aplică arbitrar legislaţia locală împotriva cetăţenilor americani care desfăşoară activităţi religioase şi au lansat investigaţii penale împotriva cetăţenilor americani implicaţi în activităţi religioase", atrage atenţia Ambasada Statelor Unite.

Preşedinţia de la Moscova a notat că nu este prima dată când Statele Unite îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească Rusia. "Astfel de atenţionări au fost lansate de multe ori de către Departamentul de Stat în ultima perioadă, nu sunt un lucru nou", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.