Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia SUA nu crede că Vladimir Putin vrea să intre în conflict cu NATO

Agerpres - Reuters
Lloyd Austin

Administraţia Joseph Biden nu crede că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea să intre în conflict cu Alianţa Nord-Atlantică, afirmă Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, conform agenţiei Reuters preluat de mediafax.

"Dacă analizăm calculele lui Putin, punctul meu de vedere este că Rusia nu vrea să intre în conflict cu alianţa NATO", a declarat Lloyd Austin, în cursul unei audieri în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA.

Alianţa Nord-Atlantică a intensificat prezenţa militară în Europa de Est în contextul invaziei ruse în Ucraina şi a avertizat că orice atac asupra unui stat membru NATO va genera o ripostă colectivă.

Avril Haines, directorul Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA, a avertizat marţi, în Congres, că preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să prelungească pe termen lung conflictul militar în Ucraina şi ar putea încerca să creeze un culoar teritorial spre regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că în Ucraina are loc un conflict prin intermediari între NATO şi Rusia şi că armamentul oferit de Occident Ucrainei constituie ţintă legitimă a armatei ruse. Însă Lloyd Austin şi preşedintele Joseph Biden au respins acuzaţiile Moscovei privind implicarea NATO în conflictul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.