Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump a anunţat noi restricţii pentru vizele de lucru utilizate de industria de înaltă tehnologie,

TWITTER
Donald Trump

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a anunţat marţi noi restricţii pentru vizele de lucru foarte utilizate de industria de înaltă tehnologie, după prime măsuri luate în primăvară, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Măsura se referă la vizele H-1B, acordate anual unui număr de 85.000 de lucrători 'calificaţi şi specializaţi', printre care mulţi ingineri, IT-işti şi alţi specialişti angajaţi în Silicon Valley.

Acest program viza umplerea deficitelor de pe piaţa muncii, 'dar a fost extins mult peste acestea, adesea în detrimentul salariaţilor americani', a justificat Departamentul Securităţii Interne (DHS), într-un comunicat.

Potrivit DHS, circa o jumătate de milion de americani au fost defavorizaţi de acest program, care a dus şi la o stagnare a salariilor în anumite sectoare.

Cu mai puţin de o lună înainte de scrutinul prezidenţial, administraţia republicană a decis, aşadar, să publice o definiţie nouă, mai restrictivă, a locurilor de muncă 'specializate', să oblige companiile să facă 'oferte reale' de locuri de muncă în SUA, şi să sporească verificările în amonte şi în aval de eliberarea vizelor H-1B.

Citește și: RECORD de decese provocate de Covid-19: 73. RECORD de pacienți internați la ATI: peste 600 de oameni în stare gravă

Noile reguli, ce nu sunt cunoscute încă în detaliu, vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea lor, precizează DHS, care justifică urgenţa măsurii prin pandemie şi impactul devastator ale acesteia asupra locurilor de muncă din SUA.

'Securitatea economică ţine de securitatea naţională. Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru ca lucrătorul american să aibă prioritate', a arătat ministrul Chad Wolf, citat în comunicat.

Administraţia decisese deja în iulie să îngheţe acordarea principalelor vize de muncă, printre care H-1B şi Cărţile Verzi, până la sfârşitul anului, atrăgându-şi criticile giganţilor IT.

Un judecător federal din San Francisco a ordonat ulterior suspendarea unora dintre restricţii, considerând că guvernul şi-a depăşit atribuţiile în materie.

Noua măsură anunţată marţi ar putea fi şi ea atacată în justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.