Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump a pus capăt statutului de protecţie temporară pentru 200.000 de salvadorieni

Donald Trump

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA a anunţat luni că pune capăt statutului special de care beneficiază peste 200.000 de cetăţeni din El Salvador rezidenţi în Statele Unite, şi care a împiedicat expulzarea acestora, transmit AFP şi Reuters. Acest statut de protecţie temporară (TPS) fusese introdus în martie 2001 pentru imigranţii din El Salvador în urma a două cutremure devastatoare produse în această ţară în 2001, soldate cu peste 3.000 de morţi, conform Agerpres.

'Condiţiile iniţiale cauzate de seismul din 2001 nu mai există', a explicat într-un comunicat DHS, care le-a dat un termen de 18 luni (până la 19 septembrie 2019) beneficiarilor pentru a părăsi Statele Unite sau a găsi alte mijloace de a obţine un permis de rezidenţă.

Decizia DHS a fost denunţată de responsabili ai comunităţii salvadoriene din SUA, care au atenţionat că El Salvador nu poate absorbi la ora actuală, în bune condiţii, un astfel de val de reveniri. Controlul imigraţiei şi expulzarea imigranţilor ilegali constituie o prioritate pentru administraţia Trump, care a eliminat deja statul de protecţie temporară pentru aproape 60.000 de haitieni, peste 5.000 de nicaraguani şi 1.000 de sudanezi, explicând că respectivele 'condiţii extraordinare, dar temporare (...) nu mai există' pentru aceştia. Statutul de protecţie temporară a fost însă prelungit în luna iulie pentru 57.000 de cetăţeni din Honduras.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.