Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump analizează restricţii pentru companiile chineze de telecomunicaţii

twitter
casa alba

Administraţia Trump analizează emiterea unui ordin executiv care ar restricţiona capacitatea unora dintre companiile chineze de a vinde echipamente de telecomunicaţii în Statele Unite, au declarat doi oficiali din industria de profil, o măsură care ar fi orientată probabil împotriva Huawei Technologies şi ZTE, transmite Reuters, conform news.ro.

Preşedintele american Donaled Trump a luat deja mai multe măsuri împotriva Huawei şi ZTE, doi dintre cei mai importanţi producători de echipamente de telecomunicaţii din lume, pentru restricţionarea afacerilor lor în Statele Unite, pe motiv de securitate naţională.

Informaţia, relatată mai întâi de Wall Street Journal, a apărut în timp ce Washington-ul a trimis o  delegaţie la Beijing, condusă de secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, pentru a discuta despre relaţiile economice dintre SUA şi China, care s-au înrăutăţit.

Trump a avertizat că va impune tarife vamale pentru importuri chineze în valoare de până la 150 de miliarde de dolari, măsură care ar putea duce la declanşarea unui război comercial între cele mai mari economii ale lumii.

Parlamentarii şi administraţia Trump au exercitat presiuni asupra companiilor americane pentru a nu vinde produse ale Huawei sau ZTE, deoarece acestea ar putea fi folosite pentru spionarea americanilor. La începutul acestui an, autorităţile au presat AT&T să renunţe la un acord cu Huawei pentru vânzarea de smartphone-uri ale companiei chineze în Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională al Casei Albe a spus: ”În timp ce nu comentăm acţiuni individuale, protejarea infrastructurii de importanţă majoră, inclusiv lanţurile de aprovizionare asociate uni astfel de infrastructuri, este o componentă esenţială a protejării securităţii naţionale a Americii şi a siguranţei publice”.

Reprezentanţii Huawei şi ai ZTE nu au putut fi contactaţi pentru comentarii imediate, dar ambele companii au respins acuzaţiile că produsele lor ar putea fi folosite pentru spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.