Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump anulează ajutoare pentru palestinieni în valoare de 200 de milioane de dolari

israel gaza

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a anunţat vineri anularea a peste 200 de milioane de dolari ajutoare palestinienilor din Cisiordania şi Fâşia Gaza, relatează AFP.

"La solicitarea preşedintelui, vom redirecţiona peste 200 de milioane de dolari prevăzute iniţial pentru programe în Cisiordania şi Fâşia Gaza. Aceste fonduri vor merge la programe de înaltă prioritate în alte părţi", a declarat presei un oficial cu rang înalt din Departamentul de Stat, fără să ofere detalii în legătură cu destinaţia acestora.

Decizia a intervenit după o "analiză a asistenţei americane pentru Autoritatea Palestiniană şi în Cisiordania şi Fâşia Gaza cu scopul ca aceste fonduri să fie cheltuite conform intereselor naţionale americane", a subliniat el.

Departamentul de Stat a subliniat că a "ţinut cont de provocările cu care se confruntă comunitatea internaţională pentru a furniza asistenţă în Fâşia Gaza, unde controlul Hamas pune în pericol viaţa locuitorilor şi agravează o situaţia umanitară şi economică deja dezastruoasă".

În ianuarie, Statele Unite au tăiat drastic contribuţia lor la Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA).

Relaţiile sunt îngheţate între Washington şi Autoritatea Palestiniană după ce, la sfârşitul lui 2017, preşedintele Donald Trump a anunţat că recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

De atunci, palestinienii refuză orice contact cu administraţia americană şi neagă rolul de mediator al acesteia în procesul de pace cu Israelul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.