Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Trump continuă execuțiile condamnaților la moarte în ciuda înfrângerii la alegerile prezidențiale

www.cnn.com
PEdeapsa cu moartea abolire

Un condamnat a fost executat joi în SUA, iar administraţia Trump a încălcat astfel o tradiţie conform căreia preşedinţii în exerciţiu care nu mai sunt aleşi suspendă punerea în aplicare a pedepsei cu moartea, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Orlando Hall a fost executat cu o injecţie letală într-o închisoare din statul Indiana, a anunţat Departamentul de Justiţie.

Acest bărbat afro-american de 49 de ani a fost condamnat în 1995 la pedeapsa cu moartea pentru că a participat la răpirea, violarea şi uciderea unei adolescente de 16 ani, Lisa Rene, pe care a bătut-o şi îngropat-o de vie, împreună cu complici, în cadrul unei reglări de conturi.

El a fost executat după respingerea unui ultim recurs de către Curtea Supremă. A fost prima decizie a noii judecătoare de la Curtea Supremă, Amy Coney Barnett, care s-a pronunţat la fel ca ceilalţi cinci judecători conservatori ai acestei instanţe de nouă magistraţi.

Citește și: Criză gravă de medicamente anti-COVID-19 în Rusia: 'Nu mai au nimic cu care să-i trateze pe pacienţi'

Este a opta execuţie federală de la reluarea, în această vară, a unei practici suspendate timp de 17 ani şi faţă de care şi-a exprimat opoziţia preşedintele ales, democratul Joe Biden, care urmează să depună jurământul la 20 ianuarie.

În timp ce aproape toate statele au renunţat să aplice pedeapsa capitală de la începutul pandemiei, administraţia lui Donald Trump a desfăşurat în schimb un număr fără precedent de execuţii: opt din iulie şi până acum, primele în aproape două decenii în cadrul sistemului federal, potrivit EFE.

Alte două execuţii sunt prevăzute în săptămânile următoare, în ciuda unei tradiţii respectate de 131 de ani, conform căreia preşedinţii care nu mai sunt aleşi suspendă execuţiile în aşteptarea depunerii jurământului de către succesorul lor.

Donald Trump refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în faţa lui Joe Biden la alegerile de la 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.