Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump şi-a pierdut din nou secretarul pentru armata terestră

armata sua militari soldati americani

Administraţia Trump şi-a pierdut din nou vineri un secretar pentru armata terestră, candidatul desemnat renunţând în faţa manifestărilor de dezaprobare ale unor congresmeni care au denunţat comentariile sale jignitoare asupra persoanelor transsexuale, musulmane sau de origine latino-americană, scrie AFP preluat de agerpres.

Foarte conservatorul senator de Tennessee Mark Green şi-a anunţat retragerea vineri într-un comunicat la postul NBC News, denunţând atacurile "false şi înşelătoare" împotriva lui. 

"Viaţa mea publică şi valorile mele creştine au fost caricaturizate", a denunţat el. 

Mark Green a fost "susţinătorul principal al unei propuneri legislative permiţând companiilor să discrimineze mai uşor comunitatea gay" din statul Tennessee şi a făcut "comentarii foarte îngrijorătoare asupra musulmanilor", a explicat la rândul său liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer. 

"El nu ar fi trebuit niciodată propus pentru acest post", a adăugat senatorul democrat. 

Mark Green este al doilea candidat propus pentru postul de secretar la armata terestră (cel mai înalt responsabil civil pentru această ramură a armatei) care se retrage înainte de a solicita votul de confirmare în Congres. 

În februarie, Vincent Viola, un bogat om de afaceri din lumea tranzacţiilor electronice, a renunţat şi el la nominalizare. 

Candidatul, proprietarul printre altele al clubului de hochei Florida Panthers, nu a acceptat să se retragă din afaceri, cum îi impun regulile de etică legate de acest post. 

Administraţia Trump se confruntă cu unele dificultăţi în acoperirea posturilor "politice" la Pentagon. 

Pentru posturile de secretari la Marină şi la Aviaţie, precum şi pentru o serie de alte posturi de responsabili cu rang înalt ai Pentagonului nu sunt deocamdată persoane desemnate oficial. 

Responsabili de la Pentagon explică această încetineală prin diferiţi factori. Ei citează în special polarizarea politică extremă în Congres, unde republicanii şi democraţii nu îşi fac niciun cadou. 

Ei evocă, de asemenea, regulile de etică financiară foarte stricte impuse candidaţilor. Şi luptele interne din tabără republicanilor: de exemplu, administraţia Trump refuză categoric să numească personalităţi republicane care s-au opus alegerii omului de afaceri american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.