Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrator cercetat pentru evaziune fiscală - Circa 100.000 de lei - prejudiciul creat bugetului de stat

dosare
"La data de 30 mai 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat două percheziţii, una în municipiul Alba Iulia şi una în comuna Roşia de Secaş, judeţul Alba, pentru obţinerea de probe într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală. Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie 2017 - decembrie 2018, reprezentantul unei societăţi comerciale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, ar fi înregistrat, în evidenţa contabilă a societăţii, cheltuieli fictive, în valoare totală de 498.568 lei, în baza unor facturi care nu ar avea la bază un conţinut economic real", se menţionează în comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil, până la cuantumul sumei de 94.726 de lei, valoare care reprezintă prejudiciul creat bugetului de stat.

Faţă de administratorul societăţii cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, mai precizează IPJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.