Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorul judiciar ELCEN spune că a fost amânată discuția privind sistarea agentului termic în București

inquam Foto/Octav Ganea
ELCEN

Administratorul judiciar ELCEN arată că în ședința Comitetului Creditorilor nu a fost luată o decizie privind întreruperea agentului termic către RADET, întrucât doi creditori au lipsit, iar cei prezenți au evitat un răspuns clar. Urmează a fi convocată o nouă ședință în următoarele săptămâni, potrivit Mediafax.

„După amenințările primarului Gabriela Firea la adresa administratorului judiciar al ELCEN, ședința Comitetului Creditorilor s-a încheiat fără nicio decizie privind oprirea apei calde”, informează administratorul judiciar ELCEN, Sierra Quadrant.

În ședința Comitetului Creditorilor ELCEN, în care s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către RADET, întrucât Regia nu își onorează obligațiile de plată, nu a fost luată nicio decizie, urmând ca administratorul judiciar să convoace, în săptâmânile următoare, o nouă ședință.

„Amânarea deciziei are loc în contextul în care doi dintre creditori (ENGIE și TRANSGAZ) au absentat, iar cei prezenți au evitat o poziționare fermă printr-un vot "Da" sau "Nu", așa cum a fost solicitat în convocatorul întâlnirii. Atât poziționarea indecisă, cât și absențele creditorilor survin după ce, cu o zi înaintea ședinței Comitetului Creditorilor, primarul Capitalei, doamna Gabriela Firea, a solicitat public "autorităților guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva acestui administrator judiciar al ELCEN", adică împotriva companiei noastre”, mai arată sursa citată.

„Dorim să subliniem faptul că presiunile exercitate de primarul Gabriela Firea, în condițiile în care compania noastră are obligația legală de a depune toate eforturile pentru a salva ELCEN de la faliment, nu fac decât să decredibilizeze instituția publică pe care o conduce și să transmită un mesaj descurajator tuturor companiilor private care încearcă să se implice în viața orașului sau în procesul de însănătoșire și întărire a statului român, în general”, mai punctează administratorul judiciar ELCEN.

Acesta reamintește faptul că ELCEN, societate aflată deja în insolvență, se găsește în situația în care este obligată să presteze servicii fără a fi plătită de către RADET, ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția.

"Nu-mi amintesc să fi existat vreun primar care să amenințe o companie privată de o asemenea manieră, mai ales când tot el se află în culpă. Pe fond, amenințările primarului Gabriela Firea și situația generală țin de domeniul absurdului: PMB nu plătește subvenția, dar cheltuie sute de milioane de lei pe companii de stat care sunt doar niște găuri negre, inutile și ineficiente, și pe panseluțe și festivaluri, apoi tot PMB iese în piață și strigă că ELCEN nu mai vrea să dea apă caldă. ELCEN, și dacă ar vrea să presteze servicii gratuite, la un moment dat nu mai are cum. Are nevoie de bani pentru a plăti salariații și furnizorii, ca să producă energia pe care ei o vor gratis.

Pasul firesc și logic pentru doamna primar este să iasă public și să amenințe și ROMGAZ acum. Să-i oblige și pe ei să ne livreze gaze gratis. Apoi să le spună cetățenilor să stea liniștiți și să mai bifeze încă o realizare pentru Capitală", a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.