Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adolescent de 17 ani, infectat cu virusul West Nile, al doilea caz din Buzău

alerta

Un adolescent de 17 ani din localitatea Clondiru, judeţul Buzău, a fost infectat cu virus West Nile, fiind al doilea caz confirmat în judeţ, după cel al unei femei din localitatea Puieşti care a murit din cauza unei meningo-encefalite provocate de virusul transmis de ţânţari. Pacientul este în afara oricărui pericol.

Potrivit medicului Carmen Scântei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, vineri, a venit confirmarea că adolescentul a fost infectat cu virus West Nile. Băiatul fusese spitalizat încă de cum s-a prezentat la doctor, medicii suspicionând încă de la început că este vorba despre acest microb. Acum, adolescetul este externat, în afara oricărui pericol. ”Am primit astăzi (vineri – n.r) cea de-a doua confirmare de infecţie cu West Nile, la un băiat de 17 ani din Clondiru. Acum, după confirmare, facem adresă la Primaria locală care are obligaţia ca în această perioadă să practice acţiuni de dezinsecţie repetate, oamenii să fie informaţi să nu aibă apă stagnantă şi să se protejeze de aceste insecte prin îmbrăcăminte adecvată. În plus, am înştiinţat deja Centrul de Transfuzii Buzău care are obligaţia ca timp de 28 de zile să nu primească la donare indivizi din acea zonă”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei.

La finele lunii trecute, o bătrână de 80 de ani din localitatea Puieşti, cu afecţiuni renale, a murit pe un pat de spital din Capitală după ce a fost diagnosticată cu meningo-encefalită provocată de virusul West Nile, transmis de ţânţari, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.