Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adolescenta saudită Rahaf Mohammed al-Qunun a primit statutul de refugiată din partea ONU

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Adolescenta saudită Rahaf Mohammed al-Qunun a primit statutul de refugiată din partea ONU, iar acum guvernul australian îi va analiza cererea de azil, conform Departamentului de Afaceri Interne al ţării, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Femeia în vârstă de 18 ani s-a baricadat într-o cameră de hotel de la aeroportul din Bangkok, pentru a nu fi trimisă cu forţa înapoi în Arabia Saudită, unde susţine că familia sa vrea să o ucidă pentru că a renunţat la islamism. Ea a spus că se afla în Thailanda doar în trecere, destinaţia finală fiind Australia.

Miercuri, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a analizat situaţia lui Qunun şi a decis că ea poate primi statutul de refugiat. Departamentul de Afaceri Interne al Australiei a informat că „va analiza cazul lui Qunun la fel ca pe celelalte cazuri”.

O purtătoare de cuvânt a UNHCR a declarat că Qunun va rămâne în custodia ONU până când va fi găsită o soluţie pe termen lung. „Rămâne într-o locaţie sigură în Bangkok pentru moment”, a afirmat ea.

Mai devreme miercuri, ministrul Afacerilor Interne al Australiei, Peter Dutton, a avertizat că nu va exista „un tratament special” pentru Qunun, în ciuda susţinerii masive faţă de femeie.

Directorul Human Rights Watch Australia, Elaine Pearson, a declarat că guvernul australian ar trebui să „se mişte rapid” pentru a o aduce în siguranţă în Australia.

„Este o femeie saudită tânără a cărei faţă a fost expusă peste tot în lume. Se află într-un pericol mai mare decât alţi refugiaţi, nu doar din partea familiei ei, dar şi din cauza ameninţărilor pe care le-a primit online şi de la propriul guvern”, a afirmat ea.

„Cu toţii ştim de ce este capabil guvernul saudit pe teritoriu străin. Sper că de îndată ce cererea sa a fost analizată, guvernul australian se va mişca rapid pentru a o scoate din Thailanda în siguranţă”, a adăugat Pearson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.