Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adolf Hitler a câștigat alegerile regionale în Namibia! Politicianul este jenat de notorietatea numelui

bbc.com
adolf hitler namibia

Mulţi locuitori din Nambia poartă nume de origine germană ca urmare a trecutului colonial al ţării, dar recent unul dintre ei a devenit celebru ca urmare a numelui său, informează AFP, conform agerpres.ro.

Adolf Hitler Uunona, în vârstă de 54 de ani, a fost ales recent consilier muncipial, devenind brusc faimos datorită numelui pe care-l poartă.

Adolf Hitler Uunona este membru al partidului de guvernământ SWAPO. Săptămâna trecută, el a fost ales consilier în districtul Ompundja din nordul ţării după ce a câştigat 85% din voturi.

Organizatorul orgiei de la Bruxelles rupe tăcerea: Unii au crezut că polițiștii sunt `de recuzită`


Noul ales, intervievat de AFP, a fost jenat de această notorietate. El a refuzat să comenteze de ce a primit la botez numele celebrului dictator european.

"Nu există niciun motiv să fim aici, aşezaţi şi discutând despre numele meu", a spus el. "Cum va contribui acest lucru la dezvoltarea Namibiei?", şi-a argumentat noul ales reţinerea de a discuta despre numele său.

Fostă colonie germană, Namibia a traversat o perioadă neagră între 1904 şi 1908, când au fost reprimate cu multă cruzime revoltele Herero şi Nama, în care zeci de mii de persoane şi-au pierdut viaţa.

Namibia s-a aflat sub protectoratul Africii de Sud începând din 1915 şi a fost printre ultimele state africane care şi-au obţinut independenţa, în 1990.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.