Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Câciu, despre cazul Blue Air: ANAF răspunde pentru executare, Eximbank răspunde pentru credit

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Câciu gest

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a declarat miercuri, despre scandalul de la compania Blue Air şi faptul că ministerul a plătit datoria acestei companii în continuare, că din punctul lui de vedere, cel care răspunde este ANAF-ul pentru executare şi Eximbank-ul care a acordat creditul pentru aventuala executare a garanţiei.

Ministrul a mai spus că urmează o întâlnire cu această companie, pentru a se stabili foarte clar dacă mai are sau nu capacitate de a merge mai departe.

”Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a încercat să execute. Executarea silită este suspendată de ceva timp, acolo este un concordat preventiv, între creditor şi companie, la fel, creditorul are posibilitatea să treacă şi la executarea garanţiilor dar în următoarea perioadă înţeleg că o să existe o întâlnire. Am văzut în spaţiul public punerea unor etichete pe ministru, ministerele nu sunt conduse ca SRL, să nu fie înţeleasă greşit afirmaţia mea. Există departamente autonome, asupra cărora ministrul nu are voie să intervină, cum este la ministerul Finanţelor zona de trezorerie şi datorie publică. La fel şi în zona administrării companiilor de stat, avem câteva comitete care funcţionează autonom”, a spus ministrul.

El a arătat că, din ce a înţeles, ”urmează o întâlnire cu această companie, pentru a se stabili foarte clar dacă mai are sau nu capacitate de a merge mai departe”.

”Din punctul meu de vedere, cel care răspunde este ANAF-ul, pentru executare şi cel care răspunde este Eximbank-ul, care a acordat creditul pentru aventuala executare a garanţiei”, a mai spus Câciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.