Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Candu: Republica Moldova va continua implementarea Acordului de Asociere cu UE

facebook.com
Republica Moldova fara drapel UE 2

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Adrian Candu, a declarat că, în pofida criticilor adresate de opoziţie şi de preşedintele ţării, Igor Dodon, Republica Moldova va continua implementarea cu eforturi duble a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, relatează vineri site-ul Deschide.MD. Potrivit sursei, declaraţia a fost făcută de către Adrian Candu la întâlnirea sa cu preşedintele camerei inferioare a parlamentului de la Dublin, Sean O'Fearghail, în cursul vizitei sale de lucru în Republica Irlanda.

Cu această ocazie, Andrian Candu a solicitat sprijin politic pentru promovarea temelor legate de Republica Moldova în structurile Uniunii Europene şi ale Consiliului Europei. La rândul său, Sean O'Fearghail a declarat că este important să audă cum evoluează lucrurile în Republica Moldova din prima sursă. În context, oficialul irlandez a anunţat că, în prezent, în cadrul parlamentului irlandez se constituie grupul de prietenie parlamentară cu parlamentul Republicii Moldova, conform Agerpres.

Sursa aminteşte că Igor Dodon a efectuat în perioada 6-8 februarie o vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia a avut convorbiri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu şeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, dar şi cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. După discuţiile respective, Dodon a declarat că susţine anularea Acordului de Asociere cu UE, că este împotriva inaugurării la Chişinău a Biroului de legătură NATO. Totodată, el a criticat modalitatea de acordare a sprijinului financiar de către UE şi i-a învinuit pe oficialii europeni de aplicarea dublelor standarde în raport cu Chişinăul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.