Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Chesnoiu lămurește scandalul legat de Casa de Comerţ Unirea: Este exclus să reînviem magazinele aprozar

adrian chesnoiu

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre Casa de Comerţ Unirea, din pachetul de sprijin pentru populaţie, că ”va fi veriga lipsă între producătorul mic şi lanţul comercial şi consumatorul final”. Această măsură se va aplica după 1 august, pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocată suma necesară, a mai spus ministrul, potrivit news.ro.

”Este exclus să reînviem magazinele aprozar”, a spus ministrul Adrian Chesnoiu despre Casa de Comerţ Unirea, inclusă în pachetul de măsuri Sprijin pentru România.

El a arătat că acest proiect, ”de la momentul înfiinţării ei şi până astăzi a fost lăsat de izbelişte”.

”Nu era proiectul lui Daea, era un proiect pentru români. M-am convins, pe baza a ceea ce se întâmplă astăzi, că cerinţele fermierilor se îndreaptă spre stat, ne cer să intervenim. Pentru a interveni într-o piaţă concurenţială liberă, trebuie să ai instrumente. Camera de Comerţ Unirea trebuie să devină integrator de soluţii”, a spus el.

Ministrul a precizat că a văzut ferrmieri care îşi aruncau marfa, pentru că nu au reuşit să se asocieze şi să devină cât mai viabili economic, şi le lipseşte infrastructura de preluare, colectare, selectare pentru comercializarea produselor.

”Casa de Comerţ Unirea va fi veriga lipsă între producătorul mic şi lanţul comercial şi consumatorul final”, a mai spus Chesnoiu, arătând că această măsură se va aplica după 1 august, pentru ca la rectificarea bugetară se fie alocată suma necesară.

Chesnoiu a dat exemplul pachetelor de sprijin precum Tomata şi legume în spaţii protejate, unde deja sunr peste 17.000 de fermieri înscrişi. ”Această cantitate produsă în solare trebuie distribuită către piaţă”, a spus ministrul.

”Vom putea facilita prin Casa de Comerţ semnarea de contracte cu marile lanţuri alimentare”, a mai spus Adrian Chesnoiu, precizând că prin Casa Unirea îşi propun să unească producătorii, dar şi să îi ajute să se pregătească profesional, pentru administarea unei cooperative, să înţeleagă comerţul şi economia de piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.