Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii: 'Riscăm o secetă severă'

adrian chesnoiu

Sudul şi sud-estul ţării ar putea avea, din nou, o secetă severă ca cea din anul 2020, din cauza precipitaţiilor puţine din sol şi a lipsei unei infrastructurii moderne de irigaţii. Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, susţine că este nevoie de măsuri urgente pentru acest fenomen şi vede necesară implicarea Comisiei Europene pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de secetă.

"Anul agricol 2021-2022 se manifestă în România cu o presiune din partea situaţiei climaterice, pentru că nivelul de precipitaţii a fost foarte scăzut şi riscăm ca în perioada următoare dacă nu vom avea ploi să ne confruntăm cu o secetă severă mai ales în estul şi sud-estul României. Cred că ar trebui ca membrii Comisiei şi decidenţii din cadrul Comisiei să deschidă o cale dialogului pe acest subiect să putem lua măsuri urgente, pentru că anul agricol 2021-2022 prezintă mai mulţi factori de risc asociaţi şi ei necesită răspuns la nivel european pentru toate cele 27 de state membre", a spus Adrian Chesnoiu în cadrul discuţiilor din Consiliul de Agricultură şi Pescuit.

În ultimii ani, România a avut parte de secetă tot mai des, 2019 şi 2020 fiind cei mai recenţi ani secetoşi. Însă, cea mai mare scădere a producţiei de cereale ca urmare a secetei a avut loc în 2020. Productia a fost cu 40% mai mică decât în anul anterior, situându-se la circa 19 milioane de tone. Mai mult, in acel an a fost irigată, prin infrastructura naţională, o suprafaţă de 500.000 de hectare, din cele circa 5 milioane semănate anual cu cereale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.