Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Chesnoiu susține că agricultura 'nu există' în PNRR: 'Se poate renegocia. Doar ne trebuie inteligență'

adrian chesnoiu

Programele benefice pentru sectorul agricol din România își vor găsi finanțarea în bugetele viitoare, s-a arătat convins Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii.

„Exclus să fim ultimul minister într-un Guvern. Agricultura își merită locul ca importanță în structura statală și cred eu că s-a făcut o greșeală fundamentală, anume aceea că Agriculturii i s-a dat o atenție mai scăzută atunci când se vorbea de împărțirea portofoliilor sau altceva. Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele cinci domenii ca importanță de Partidul Social-Democrat și iată că am reușit să obținem acest greu portofoliu, pentru că munca la Ministerul Agriculturii nu este una ușoară, cauzele pot fi, o parte, cele expuse de dumneavoastră, cauzate de un management defectuos despre care n-o să discut niciodată pentru că nu mă raportez la greaua moștenire în activitatea mea, ci mă raportez la problemele existențiale (ale sectorului, n.r.). Niciodată n-o să mă auziți spunând că am moștenit ceva greu”, a declarat oficialul.

Întrebat dacă PSD a acordat mai multă atenție Ministerului Agriculturii pentru că are un bazin electoral major în această zonă comparativ cu alte partide, Adrian Chesnoiu a negat: „Nu, este datorită faptului că importanța agriculturii este una care afectează întreaga populație a României. Nu vreau să facem un scenariu din acesta apocaliptic, dar trebuie să ne imaginăm ce ar însemna o națiune și un popor fără hrană. Așa cum ați spus și dumneavoastră, suntem o țară preponderent agrară, cu o tradiție milenară în creșterea animalelor, în cultivarea cerealelor, în ameliorarea și producția de vin sau struguri în România”.

„Sunt lucruri care contează foarte mult. De aceea, importanța agriculturii pentru un partid responsabil trebuie să fie în primele cinci domenii de activitate. Eu sunt absolut convins că, așa cum am gândit programul de guvernare, așa cum am discutat cu conducerea coaliției, programele benefice pentru sectorul agricol din România își vor găsi finanțarea în bugetele viitoare”, a adăugat social-democratul.

El susține că agricultura „nu există” în PNRR.

„Eu vă spun cu tărie, din discuțiile pe care le-am avut cu factorii de decizie de la Bruxelles, că Planul Național de Redresare și Reziliență se poate renegocia. Doar ne trebuie inteligență, determinare și cunoașterea mecanismelor europene de luare a deciziilor. Eu cred că în momentul de față le avem”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.