Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Chirvasă, protopop al Protoieriei Vaslui: 'Să dăm dovadă de aceeaşi dragoste de credinţă şi de ţară ca eroii neamului'

basilica.ro
sfanta cruce

Protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, a transmis, joi, cu ocazia slujbei de pomenire a eroilor neamului, că aceştia au fost un exemplu de credinţă şi dăruire, iar cei care trăiesc în prezent ar trebui să dea dovadă de aceeaşi dragoste de ţară, deoarece au "aceleaşi lucruri de apărat şi de preţuit".

"Îi cinstim astăzi pe eroi, pe cei care au mers până la a-şi da viaţa pentru binele semenilor lor, pentru binele patriei lor şi care au arătat lumii întregi că au înţeles faptul că omul trece prin această viaţă, prin această lume, să se pregătească pentru veşnicie. Au arătat lumii că ei au înţeles că omul se naşte aici, dar este chemat să urce către ceruri. De aceea, la această mare sărbătoare a Înălţării Mântuitorului Hristos îi pomenim pe eroi ca pe cei care au arătat pildă de vieţuire şi pildă de comportament în situaţiile limită din viaţa unui popor şi din viaţa omului. Să ne ajute Dumnezeu ca noi cei de astăzi, având acelaşi lucruri de apărat şi de preţuit, să dăm dovadă de aceeaşi dragoste de credinţă, de biserică, de neam şi ţară şi de aceeaşi responsabilitate pentru cei care vin după noi", a spus Adrian Chirvasă, potrivit agerpres.ro.

Centrul Militar Judeţean Vaslui, în colaborare cu autorităţile judeţene şi locale, a organizat, joi, o ceremonie militară şi religioasă pentru omagierea eroilor români, la Monumentul Eroilor "Peneş Curcanul" din Cimitirul "Eternitatea".

Manifestările au debutat cu salutarea Drapelului de luptă şi intonarea Imnului naţional al României, continuând cu oficierea unui serviciu religios, alocuţiuni ale autorităţilor, depuneri de coroane şi jerbe de flori şi defilarea şi prezentarea onorului de către garda de onoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.