Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Croitoru, fost campion european de judo: `E nevoie de o schimbare la conducerea Federației Române de Judo. Susțin echipa George Teșeleanu – Alina Dumitru

FRJ
Adrian Croitoru

Fostul campion european la Judo, Adrian Croitoru, susține în cadrul unui interviu că e necesară o schimbare la nivelul Federației Române de Judo la alegerile la nivel de federație care vor avea loc în curând:

Domnule Croitoru, judo-ul românesc se află într-o situație complicată în această perioadă de pandemie. Cum treceți prin această situație și ce speranțe aveți de la viitor?

Judo-ul e un sport care autodisciplinează, prin urmare noi rezistăm mai mult și ne plângem mai puțin. De un an de zile suntem supuși acestor restricții, la fel ca și celelalte sporturi, dar continuăm să ne antrenăm și să luptăm, în măsura posibilului.

Sigur că sper și eu ca, odată ce crește numărul de vaccinări anti-COVID-19, epidemia să dispară și să ne putem relua viața sportivă obișnuită. Competițiile internaționale ne-au lipsit mult și mi-aș dori să se revină la normal cât mai rapid.

Dincolo de COVID-19, ce se poate face în România pentru ca judo-ul să câștige popularitate și noi adepți?

Ne trebuie oameni care să se bată mai mult pentru judo. Oameni cu putere de decizie – în primul rând la nivelul Federației Române de Judo, dar și la nivel guvernamental, la nivelul autorităților de stat în general.

Eu cred că promovarea acestui sport ar face mult bine României. Principiile judo-ului, explicate copiilor, ne-ar ajuta pe noi ca popor, în decursul timpului, să fim mai siguri pe noi, mai puternici psihic, mai ordonați.

Vorbind de nevoia unui efort mai mare pentru judo, pe 24 februarie vor avea loc noi alegeri pentru conducerea Federației. Cum vedeți aceste alegeri?

Pentru mine este evidentă nevoia unei schimbări. Iar schimbarea înseamnă să ne bazăm pe manageri mai dedicați, pe lideri care vin cu o viziune de modernizare și care au alături de ei figuri cât mai reprezentative ale judo-ului românesc. De aceea îl susțin pe George Teșeleanu pentru funcția de președinte al Federației.

Gândindu-mă la alegerile de acum patru ani, oamenii de judo au sperat atunci, probabil, că o infuzie de politică în conducerea FRJ ne va ajuta. Dar politica e schimbătoare, iar interesele judo-ului trebuie susținute în fața oricăror guvernanți. De aceea susțin un manager și nu un politician în fruntea Federației, de aceea îl susțin pe George Teșeleanu.

Candidați și dumneavoastră pentru o funcție la alegerile de săptămâna viitoare?

Nu, eu nu candidez, mi-e bine unde sunt acum. Dar țin să-mi prezint opinia și susținerea ca om de judo, ca sportiv care a adus medalii României la campionatele europene și mondiale. Mă bucur că și alți sportivi văd lucrurile la fel ca mine, așa cum e Alina Dumitru, deocamdată singurul nostru judoka medaliat cu aurul olimpic.

La fel cum îl susțin pe George Teșeleanu pentru președinte al FRJ, o susțin și pe Alina Dumitru pentru vicepreședinte și le doresc din inimă să fie aleși. Ar fi pentru mine o mare bucurie, mai ales că săptămâna viitoare, fix pe 24 februarie, împlinesc 50 de ani.

La mulți ani și multă sănătate!

Vă mulțumesc și chiar ar fi un cadou frumos alegerea unei noi echipe în fruntea judo-ului din România!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.