Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș: 'Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort'

Antena 3
Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, medic la Institutul ”Matei Balș”, a recunoscut că în saloanele spitalului era frig! Marinescu a precizat că rudele pacienților le cereau medicilor permisiunea de a aduce surse de încălzire în saloane.

Doctorul a precizat că personal a refuzat ori de câte ori au fost încercări de a aduce surse de încălzire, însă e greu de spus dacă în acea noapte erau astfel de aparate în pavilionul care a ars.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

„Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort. Ori de câte ori au fost astfel de încercări, eu le-am descurajat din start. Întotdeauna când ai surse de oxigen orice presupune un risc trebuie eliminat. Punctual, e greu de spus.

În momentul de față este un număr mic de spitale dedicate infecției SARS-CoV-2. Se concentreză pacienții din păcate cu forme severe, cum se întâmplă și la ”Matei Balș”. Ce înseamnă practic? Înseamnă că în saloane cu 2 sau 3 paturi pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au două surse, asta înseamnă că într-un salon poți să ai 6 surse de oxigen. E clar că în acea cameră vei avea o concentrație de oxigen în aer foarte mare.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

Acum e de discutat cum ai putea să reduci această concentrație pentru că e clar că orice scânteie, și putem să discutăm ce determină acea scânteie, poate să ducă din păcate la explozie.

La intervale scurte de timp, cineva intră, se face aerisirea. Când e frig e destul de greu să aerisești pentru o perioadă lungă și atunci evident că va crește concentrația de oxigen. Dacă masca de oxigen e lăsată alături când funcționează, crește concentrația de oxigen în cameră.”, a spus Andrei Marinescu la Antena 3.

Citește și: Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu: Așa repede ați capitulat sau e doar o recunoaștere a faptului că nu faceți față pălăriei prea mari? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.