Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase anunță consecințe periculoase ale războiului Israel - Hamas: Suntem pe muchie de cuțit

fanatik.ro
adrian nastase

Fostul premier al României Adrian Năstase spune că actualul conflict dintre Israel și Hamas este unul extrem de periculos și că ar putea escalada în orice clipă. Năstase spune că modul în care se va încheia conflictul e complet necunoscut.

"În momentul de faţă, ecuaţia din Orientul Mijlociu este imposibil de refăcut. Nu ştim care va fi deznodământul. Practic, Netanyahu este într-un fel încolţit de situaţia internă şi de aşteptările populaţiei. Din partea israelienilor evident că se aşteaptă o acţiune cât mai puternică.

Pe de altă parte, Hamasul este într-o situaţie care poate să ducă la destrămarea lui, la distrugerea lui, cu pierderi personale. Hezbollahul este, în momentul de faţă, probabil actorul cel mai interesant, pentru că cei din Hezbollah aveau, începând din 2006, din câte am înțeles, un fel de înțelegere cu Israelul, un fel de regulă în ceea ce însemna confruntările și anume de a nu escalada atunci când apărea un incident.

Jocul Hezbollah

Dar Hezbollahul, în această situaţie, este comandat în mod evident de către Iran, iar în felul acesta, lanțul acesta de legături cu forțele americane, cu celelalte forțe navale din jur și va duce la o confruntare lărgită.

Din păcate, Libanul, unde Hezbollahul are în momentul de faţă o mare marja de acţiune, este, cred, paralizat. Nu au preşedinte de trei ani de zile. Eu cred că suntem într-adevăr pe muchie de cuţit. Ceea ce se întâmplă acum în Israel și Gaza înseamnă, de fapt, într-o anumită măsură, un faliment al ONU.

Problemele se complică, pentru că n-a discutat nimeni despre armamente mai sofisticate care există în Orientul Mijlociu, armamentul nuclear despre care nu se vorbește”, a declarat Adrian Năstase la Sinteza Zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.