Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, despre ambasadorul SUA: 'Amestec brutal în viaţa politică românească'

Fostul premier Adrian Năstase îl critică dur pe ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, pentru sprijinul acordat lui Valeriu Zgonea. Năstase îl avertizează şi pe Zgonea cu privire la prietenia cu americanii, oferind exemplul lui Traian Băsescu.

"Renuntarea la functia de presedinte al Camerei Deputatilor ar trebui să fie pentru Valeriu Zgonea o chestiune de demnitate si nu de regulament. Retragerea sprijinului politic din partea colegilor implică o astfel de decizie. Chiar dacă ar exista si argumente contrare. Dar „valorile si principiile ” proprii, despre care vorbea Zgonea, trebuie examinate intr-un context mai larg, al bătăliei politice, al unei condamnări legate de campania politică a intregului partid – din care făcea parte si Zgonea, ceea ce l-a transformat si pe el in „complice”, chiar dacă a „plătit” doar Dragnea. Fariseismul in numele „valorilor si principiilor” functionează doar pentru marile puteri.

Vezi şi: Tăriceanu surprinde cu o declaraţie pro-Băsescu. Critici la adresa Ambasadei SUA

Interventia ambasadorului american in sustinerea sa (intâlnirea ce a avut loc după anuntarea retragerii sprijinului politic, mesajul transmis, conferinta de presă – neobisnuită pentru acest tip de intâlnire) reprezintă un amestec brutal in viata politică românească. Ea aduce aminte de felul in care a actionat, intr-o anumită perioadă, Andrei Vâshinschi in relatia cu autoritătile românesti. Iar lui Vali Zgonea nu-i face niciun bine. Acesta tip de sustinere il va indepărta si mai mult de colegii sai  si-l va ostraciza. După un timp, va intelege si el că americanii, in politica externă, nu au „fosti” prieteni ci doar persoane care le pot promova interesele la un moment dat. Traian Băsescu este un bun exemplu", scrie Adrian Năstase pe blog.

În final, Adrian Năstase aminteşte momentul din 2006 când, rămas fără sprijinul politic al PSD, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Vezi şi: Victor Ponta, reacție DURĂ la afirmațiile Ambasadorului SUA: Proști suntem toți

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.