Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: Dinu C. Giurescu - o mare personalitate academică, o voce inconfundabilă în disputele tranziţiei româneşti

Adrian Năstase

Academicianul Dinu C. Giurescu a fost o mare personalitate academică şi totodată o voce inconfundabilă în disputele tranziţiei româneşti, a scris pe pagina sa de socializare fostul premier Adrian Năstase, preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu.

"A murit Dinu C. Giurescu, distins cărturar şi patriot. O mare personalitate academică, o voce inconfundabilă în disputele tranziţiei româneşti. Curajul opiniilor sale a marcat generaţii şi a moralizat elitele intelectuale. La 16 martie 2016, atunci când Fundaţia Europeană Titulescu a împlinit un sfert de secol de existenţă, membrii Consiliului Fundaţiei l-au desemnat membru de onoare. Mesajul său a fost emoţionant. Aşa cum au fost toate discursurile sale publice. Aşa cum au fost îndemnurile sale pline de înţelepciune. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris marţi Adrian Năstase.

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit marţi, la vârsta de 91 de ani, după o lungă şi grea suferinţă. Potrivit Biroului de presă al Academiei Române, decesul a survenit în spital, după trei zile de la internare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.