Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase face propuneri noului Guvern care ar putea ARUNCA ÎN AER România: Relații cu Rusia, China, reorganizare administrativă, burse plătite de studenți

captura KanalD
Adrian Nastase

Adrian Năstase a făcut o serie de propuneri viitorului Guvern! la Antena 3, Năstase a spus că ar trebui făcute clarificări fiscale, ar trebui o reorganizare administrativă a României, ceea ce ar duce la mai puține comune și județe, automat, la un număr mai mic de aleși locali. O altă propunere ar fi ca studenții să își plătească studiile, ceea ce ar însemna că după absolvire nu ar mai alege să plece în străinătate. În plus, fostul premier e de părere că Români ar trebui să aibă relații mai bune cu China și Rusia.

”Aș face câteva modificări. Prima ar fi clarificarea măsurilor fiscale care au înnebunit populația. Formularul 600 nu face decât să enerveze oamenii.

Citește și: Surpriză de proporții! Ce cântăreți au câștigat cei mai mulți bani în 2017? Fuego egalul lui Smiley

După părerea mea, ar fi foarte important de gândit o reorganizare administrativă, în sensul de a nu mai permite să avem, cred că este un lux incredibil, peste 3.000 - 3.500 de sate, comune şi aşa mai departe. (...) Avem în felul ăsta nenumăraţi consilieri locali, primari. (...) Ştiu că este o măsură nepopulară, (...) dar Polonia, ca să avanseze, a ajuns la 16 judeţe, a luat măsuri pentru a schimba complet structura administrativă. (...) Eu cred că şi domeniul învăţământului ar trebui revăzut şi, spre exemplu, în învăţământul superior cred că trebuie să mergem pe sistemul american, cu burse date pentru studenţi şi care îşi plătesc bursele de-a lungul vieţii, fără să mai avem tipi care vin, învaţă la Medicina aici, nu ştiu câţi ani, şi pe urmă pleacă în Occident.

Citește și: Fostul sponsor al Simonei Halep, Adidas, reacția după meciul pierdut la Australian Open

Încercarea de a reînnoda logodna cu China. Deci, practic, noi am avut o relaţie foarte bună cu China, iar acum China şi-a ales, oferta fiind foarte mare, nenumărate alte variante. (...) Este absolut aberant. Citiţi programul de guvernare, la politica externă avem Parteneriatul cu Statele Unite, cu Rusia este un mic paragraf. Să facem și noi cum fac americanii, cum fac nemții, afaceri cu rușii. Noi nu avem vână, sau ce am spus în Parlament. (n.r. ouă).”, a spus, la Antena 3, Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.