Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, mesaj de mulțumire lui Șerban Nicolae: 'Tatăl meu a fost decorat, de Regele Mihai, cu Steaua României'

Digi24
Adrian Nastase

Fostul premier și lider PSD Adrian Năstase i-a mulțumit senatorului social-democrat Șerban Nicolae, după ce acesta din urmă a postat un mesaj pe Facebook despre tatăl fostului președinte al social-democraților.

„Îi mulțumesc lui Șerban Nicolae că a reamintit că tatăl meu a fost decorat, de Regele Mihai, cu „Steaua României" pentru faptele de arme împotriva trupelor germane, în august 1944”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Citește și: 'Codul de etică' al PSD, varianta 2.0. Ciolacu anunţă că se lucrează la un document: Cine ar fi vizat

„Începând cu noaptea de 24/25 august și până în 5 septembrie 1944, organizați și conduși de tânărul ofițer Marin Năstase, 56 de muncitori de la Uzinele „Rogifer" din Tohan-Zărnești (îmbrăcați cu salopete albastre) au dus lupte grele cu unitățile germane care se refugiau în Transilvania și care încercau să taie comunicațiile cu Bucureștiul. Canonada românilor a fost teribilă, iar ostașii germani au fost luați prizonieri și dezarmați.

Marin Gr. Năstase a fost citat prin Ordin de zi de ministrul de Război și decorat de rege cu Ordinul național „Steaua României" cu spade și panglică de Virtute militară „pentru munca și priceperea de care a dat dovadă în campania pentru desrobirea Transilvaniei de Nord".

Marin Gr. Năstase este tatăl lui Adrian Năstase, fost prim-ministru la momentul aderării României la NATO și la cel al încheierii negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană.

Bufonul a spus adevărul - Iohannis nu uită și nu iartă!”, a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre cei rămași fără decorații se numără Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea, Adrian Severin, Gheorghe Mencinicopschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.