Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: 'Petre Daea este țapul ispășitor, problema cerealelor ucrainene e politică și doar la Bruxelles se rezolvă'

fanatik.ro
adrian nastase

Fostul premier Adrian Năstase consideră că problema cerealelor ucrainene este una „politică” și nu poate fi rezolvată de ministrul Agriculturii, Petre Daea, scos țap ispășitor deși problema are o singur soluție și aceasta se regăsește la Bruxelles.

„Eu vreau să vă spun că, după părerea mea, și nu cred că mă înșel, problema asta cu cerealele din Ucraina nu este o problemă agricolă, ci este o problemă politică. Discutăm degeaba cu dl Daea, care are dreptate că nu el trebuia să se ocupe de problemele astea. Noi în mod normal ar fi trebuit să avem în cadrul Guvernului și o componentă de comerț internațional. Chestiunile acestea pot fi rezolvate doar la nivelul Bruxelles-ului.

Fermierilor li s-a oferit un țap ispășitor, care e Daea, dar problema nu este la Ministerul Agriculturii. Problema, fiind politică, nu poate fi rezolvată decât într-un context general, la Bruxelles, și până la urmă va fi nevoie de o acțiune acolo, care să aducă niște compensări pentru fermieri, să stabilească o anumită interdicție pe o anumită perioadă”, a declarat Adrian Năstase, joi seară, la Antena 3.

Ministrul Agriculturii și-a rugat joi colegii din Guvern, în ședința Executivului, să nu-l lase singur în problema cerealelor ucrainene care tranzitează România, pentru că „sunt multe puști pe mine”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.