Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, reacţie dură după meciul România-Ungaria

nastase

Fost premier Adrian Năstase s-a aflat sâmbătă seara pe Arena Naţională, la meciul de fotbal România-Ungaria. Acesta comentează în termeni duri partida pe blogul personal, în vizorul analistului sportiv Năstase intrând atât echipa naţională, cât şi suporterii români.

"Am fost ieri la meciul de fotbal cu Ungaria. Probabil ca intre zecile de mii de spectatori au fost si unii care erau interesati de partida. Cei mai multi au venit, insa, fie sa socializeze, fie sa-si consume adrenalina. Ca dovada, la peluze, timpul a fost utilizat, in mare masura, cu ruperea scaunelor si in bataia cu jandarmii sau in aruncarea la distanta a petardelor. Televiziunile au mentinut toata ziua asteptarea “razboiului” romano-ungar, care n-avea nicio legatura cu fotbalul", scrie Adrian Năstase.

Mai departe, ca un veritabil comentator sportiv, fostul prim-ministru desfiinţează jocul echipei naţionale: "Oricum, prea mult fotbal nu am vazut, vreo 15-20 de minute in total, motoarele echipei noastre oprite in repriza a doua, faze streotipe , cu atacuri pe extreme si aruncarea mingilor in careu, nicio actiune pe centru, niciun un-doi intre atacanti, niciun sut periculos pe poarta din afara careului. Altfel, inteleg, de la oficialii fotbalului ca nu a fost rau. Poate. Cred insa ca ar trebui sa propunem ca meciurile la care participam sa aiba numai o repriza."

"In rest, atmosfera de “sarbatoare” – un fel de revelion, cu pocnitori si petarde (probabil si in ideea ca urmatoarele meciuri le vom vedem de acasa, terenul urmand a fi suspendat). M-a impresionat faptul ca suporterii de la peluze nu prea aveau treaba cu suporterii ungurilor. Suporterii dinamovisti se certau cu suporteii stelisti si le aruncau scaune in cap celor de la Cluj. In perioadele de armistitiu, am auzit si scandari “Romania, Romania”, alternate insa cu strigatul de lupta, preluat direct din spiritul Olimpic, “pe ei, pe mama lor”. La sfarsit, “armatele”, multumite ca si-au facut datoria, s-au dus linistite spre casa, supravegheate, cu duiosie, de jandarmi", îşi continuă Năstase analiza, de această dată pe tema comportamentului suporterilor.

Adrian Năstase încheie într-o notă de pesimism cu privire la soarta fotbalului românesc. "Fara bani, fara sponsori, fara jucatori in marile echipe europene, fotbalul romanesc ofera, deocamdata, doar iluzii. Parerea mea…", scrie fostul premier pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.