Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: 'România apare ca o ţară incapabilă să asigure o comunicare de la preşedinte la Guvern'

captura Adevarul LIVE
Adrian Nastase

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a vorbit joi, la Vaslui, despre lipsa unei comunicări între Preşedinţie şi Guvern, avertizând că acest lucru dăunează foarte mult ţării noastre, mai ales pe plan extern.

Adrian Năstase a participat la Conferinţa "Tratatele de Pace (1919-1920)", organizată de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, unde a vorbit despre Nicolae Titulescu si sistemul tratatelor de pace de la Paris de după Primul Război Mondial, contex în care a afirmat că actualii politicieni ar trebui să înveţe de la predecesorii lor din perioada interbelică.

Citește și: Greșeala uriașă făcută Radu Mazăre! Ce a declarat consulul Madagascarului

"Aş fi crezut că dincolo de interesele legate de campania electorală, de momente electorale, oamenii politici din România şi îl am în vedere în special pe preşedintele României, ar fi trebuit să introducă în discuţia publică ideea unei formule de acord, o formulă consensuală, o formulă care să permită o imagine unitară şi solidă a României ca membru al UE, ori lucrul acesta nu se întâmplă. România apare ca o ţară divizată intern, o ţară incapabilă să asigure o comunicare de la preşedinte la Guvern. În definitiv, Consiliul European este un loc unde se iau anumite decizii, dar apoi e nevoie de o curea de transmisie către Guvern, pentru că guvernele sunt cele care pun în mişcare unele dintre decizii. Neexistând aceste lucruri, ce va face preşedintele Iohannis cu lucrurile care se discută şi se vor decide, eventual, acolo? Le va discuta cu consilierii săi, cu familia? Practic, această necomunicare este extrem de dăunătoare şi îmi este greu să o înţeleg", a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Năstase.

Fostul premier a afirmat, totodată, că în momentul de faţă, în România este nevoie de o reevaluare a politicii externe şi de mai multă înţelepciune în politica internă.

Citește și: Protestatarii #Rezist ies la atac, după ce au fost săltați de jandarmi! ‘Noi nu discutăm pe lege’

Evenimentul organizat de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui este înscris în programul "Centenarul Marii Uniri - 2019", derulat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.