Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase taie speranţele PSD pentru prezidenţiale. Dăncilă, prea loială lui Dragnea. Vâlcov şi Ştefănescu, discurs iliberal

nastase dragnea

Fostul premier Adrian Năstase a criticat-o pe Viorica Dăncilă, într-un interviu la Adevărul Live, pentru că premierul ar fi prea loială liderului PSD, transmite news.ro.

Năstase a spus că, deocamdată, nu a fost identificat candidatul PSD la prezidenţiale şi că partidul are nevoie de 2 milioane de voturi în plus faţă de cât a obţinut la scrutinul pentru Parlament ca să câştige Preşedinţia.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE la fructele din comerţ! Etichetele care îţi arată că NU trebuie să le cumperi

”Înainte de Congres au avut loc nişte reglări de conturi. De la Congres trebuia începută o discuţie în legătură cu profilul candidatului. PSD a avut un scor istoric la parlamentare, dar ca număr de voturi a avut 3,2 milioane de voturi. Pentru turul doi la prezidenţiale e nevoie de peste 5 milioane de voturi. De unde iei încă două milioane de voturi?”, a spus Năstase.

El a criticat PSD pentru că a introdus delictul de opinie: ”Sunt anumite voci, precum Darius Vâlcov sau Codrin Ştefănescu, care merg spre discursul iliberal. O greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă e că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie. Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui. În aceşti doi ani de guvernare, România nu a făcut o reformă a justiţiei aşa cum trebuie, nu a fost repornită şi finalizată reforma constituţională. Formula de regim semiprezienţial este dăunătoare. E o maşină cu doi şoferi, cu două volane, fiecare conduce în fiecare direcţie. Iohannis spune că a aşteptat-o pe Viorica Dăncilă să se prezinte la el. Dar ce, Viorica Dăncilă e salariată la Cotroceni? E o formă de umilire. Cotroceniul nu reprezintă Mecca”.

Fostul lider al partidului a subliniat că oamenii puşi în funcţii guvernamentale nu sunt specialişti, ci sunt din organizaţiile locale de partid.

„Oamenii care sunt aduşi în structurile guvernamentale nu mai sunt specialiştii de altă dată, ci sunt oameni veniţi din organizaţiile locale. De aici scăderea calităţii. Dacă iei din carnetul de telefon diverşi oameni să-i pui în anumite locuri, calitatea guvernării scade. Am observat acelaşi lucru şi la alte partide”, a afirmat el.

Întrebat dacă sunt oameni dintre actualii miniştri pe care el i-ar fi păstrat în Cabinetul său, Adrian Năstase a replicat: ”Răspunsul ar fi delicat. Contează foarte mult felul în care dai forţa necesară unui ministru să acţioneze. Dacă are tot timpul vergelele deasupra capului, trebuie să meargă când la partid, când la guvern, când la organizaţia locală, lucrurile nu vor merge. L-am descoperit pe ministrul Şova abia când nu a mai fost ministru. Când nu mai are nimic de pierdut, a vorbit mult mai bine. N-am înţeles de ce a fost schimbat domnul Fifor de la Armată”.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

La observaţia că Fifor a fost schimbat pentru că a semnat un tabel împotriva lui Liviu Dragnea, Năstase a spus: ”Ne întoarcem la delictul de opinie. E o greşeală pe care Liviu Dragnea o face. El ar fi trebuit să ia lucrurile din scrisoare şi să le pună în discuţie. Lucrurile de acolo erau necesare pentru revigoarea partidului. În loc să se facă o restrcuturare a Guvernului, s-a mers pe ideea de remaniere. Am scris: dacă veţi face remanieri, îl faceţi pe Iohannis arbitrul jocului, ceea ce s-a întâmplat. Trebuia modificat programul de guvernare. Nici Vechiul Testament nu a rămas imuabil. Venţi şi cu un mesaj pentru Europa, pentru că nu puteţi să ignoraţi complet rezoluţia de la Bruxelles. Acum, o să fie pusă rezoluţia la congelator. Un vot în Parlament era o ocazie de a face amnistie şi graţiere în interiorul partidului. Nu poţi veni să vorbeşti despre amnsitie pentru întregul popor, când nu elimini oameni în propriul partid. Trebuie făcut un efort la nivelul unui grup de înţelepţi în partid”.

Întrebat dacă nu crede că Viorica Dăncilă pare mereu vulnerabilă, Adrian Năstase a replicat: ”Dăncilă, uneori, a exagerat cu sentimentul de loialitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.