Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase vorbește despre cele două greșeli FATALE făcute de PSD: 'Trebuie să faci și compromisuri. A fost un bulgăre de zăpadă'

fanatik.ro
adrian nastase

Adrian Năstase a detaliat cele două gafe majore pe care PSD le-a făcut în mai puțin de un an, în care au pierdut alegerile europarlamentare, guvernare și alegerile prezidențiale.

La Realitatea PLUS, fostul președinte al PSD a spus că prima greșeală a fost că la congresul din 2018, când Liviu Dragnea a fost reconfirmat, nu s-a stabilit o strategie care să vizeze alegerile prezidențiale. A doua a fost după alegerile europarlamentare, care au coincis cu condamnarea lui Dragnea.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

”PSD a făcut mai multe greșeli. Lipsa unei strategii pentru alegerile prezidențiale, la congresul de anul trecut. Eu am sugerat, atunci, să se caute un profil de președinte. Eu sugeram pe cineva de genul președintelui Academiei, Ioan Aurel Pop. Asta a fost sugestia mea. Cei din partid au spus că nu se ocupă de lucrurile astea, că dacă anunță pe cineva va fi atacat și au spus că vor face anunțul anul viitor.

A doua greșeală a fost că după alegerile europarlamentare nu s-a făcut restructurarea guvernului, ci s-a făcut peticirea lui, cu discuții cu Iohannis. Viorica Dăncilă nu ar fi trebuit să candideze, să fi fost ales Tăriceanu, să păstreze alianța cu ALDE. Cred că și la ea a fost același mecanism care l-a împins pe Victor Ponta să candideze, după ruperea cu PNL. A fost o greșeală atunci, unii dintre liderii locali ai partidului au spus că cel mai mare partid social-democrat nu poate să nu aibă nimic. Dar, trebuie să faci compromisuri. Decât să nu ai nimic, mai bine să ai premierul. A fost un bulgăre de zăpadă. S-au pierdut alegerile prezidențiale, guvernarea.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

Viorica Dăncilă a arătat diferența dintre un om corect și unul care a venit cu un fel de mesaje. A fost un om corect, onest, dar nu avea cum să convingă. Viorica Dăncilă nu era potrivită, deși e o persoană bună. A reușit, în doar câteva săptămâni, să vorbească foarte bine, să stea singură pe picioare, dar a făcut și câteva gafe.”, a declarat Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.