Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Papahagi, despre termenul 'gen' de pe noile cărți de identitate: 'Nu mai am nicio îndoială asupra agendei stângiste parșive a regimului Iohannis'

Adrian Papahagi

Profesorul Adrian Papahagi reacționează la modificarea într-o notă ideologică a unor rubrici de pe noile cărți de identitate. În noile acte de identitate nu mai există rubrica „sex”, aceasta fiind înlocuită cu „gen”, în condițiile în care anumite curente ideologice așa-zis progresiste din occident consideră genul un construct social independent de sexul biologic.

„E o mizerie că, pe furiș, ca hoții, guvernanții din România introduc ideologia genderistă pe cartea de identitate. Nu mai am nicio îndoială asupra agendei stângiste parșive a regimului Iohannis.

Mai mult chiar, România pare să facă un pas pe care alte țări din UE nu-l fac, înlocuind rubrica "Sex" cu "Gen" pe noile cărți de identitate.

Nu există o mie de genuri, ci două sexe obiective, pe care le poate constata ușor orice polițist într-o gheretă la aeroport sau la un control în trafic. Există bărbați și femei, punct. Dacă ne apucăm să trecem fanteziile tuturor în buletin, unde ajungem?

Au prevăzut genialii Iohannis și Cîțu toate celelalte litere care vor fi trecute în buletin pe lângă F și M, dacă tot au deschis această cutie a Pandorei ideologizate, sau doar vor să arate la Bruxelles că sunt în avangarda cretinismului genderist?”, scrie Adrian Papahagi pe Facebook.

____

MAI anunță că, în ziua lansării proiectului pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile. În acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice. În funcție de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide și un al doilea ghișeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.