Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi dintre cei mai mari intelectuali români ai ultimului deceniu propun 'Creștinismul, revoluția iubirii', alături de una dintre cele mai frumoase cântărețe

În apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului și în cadrul elegant al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, în data de 28 noiembrie, are loc Conferința ”Creștinismul, revoluția iubirii”, unde oaspeți vor fi doi dintre cei mai mari intelectuali ai ultimului deceniu: profesorul Adrian Papahagi și scriitorul Mihail Neamțu.

Evenimentul, la care intrarea este liberă, își propune ca, prin dialogul care va avea loc între cei doi invitați, să readucă în inimile românilor lumina și bucuria credinței. Creștinismul se diferențiază de orice altă religie prin faptul că ea ne vorbește despre revoluția iubirii, a iubirii Mântuitorului care S-a Întrupat din dragoste pentru noi. Prin întrupare, „absolutul și-a asumat condiția relativului” pentru ca noi să experimentăm iubirea lui Dumnezeu.

Totodată, în cadrul acestui eveniment va avea loc un concert susținut de Maria Coman, una dintre cele mai frumoase și sensibile cântărețe, și lansarea cărții ”Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?” .

După cum mărturisesc cei doi autori, volumul este îndrăzneala unui filolog și a unui teolog în marginea Logosului, și pornește din dragoste pentru Biblie și din atașament față de cultura pe care a zămislit-o Cartea Cărților. Exegeza textului revelat se prelungește cu discuții despre actualitate, căci ambii autori sunt implicați în zbaterile și dezbaterile veacului și cetății.

Conferința și concertul se vor avea loc în data de 28 noiembrie, începând cu ora 18:30, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.