DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Adrian Streinu-Cercel a fost PUS LA PUNCT de un doctor în științe farmaceutice: declarația care a stârnit scandalul

gsp.ro
Adrian Streinu-Cercel

Suplimentele alimentare de multe ori fac rău şi duc la "interacţiuni medicamentoase în terapie", iar această problemă ar trebui dezbătută şi legiferată, a declarat recent preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. De cealaltă parte președintele patronatului Planta Romanică, Anca Daniela Raiciu (doctor în științe farmaceutice), susține că suplimentelor alimentare  au mereu o bazã ştiinţificã.

Vezi și: 'Suplimentele alimentare de multe ori fac rău' - avertismentul profesorului doctor Adrian Streinu-Cercel

„Planta Romanica este o organizație care a căpătat personalitate juridică in septembrie 2002, prin asocierea mai multor firme ce au ca obiect de activitate prelucrarea plantelor medicinale si aromatice sau producerea si distributia de produse fitoterapeutice moderne.

Prin faptul ca era singura asociație cu reprezentare națională, patronatul PLANTA ROMANICĂ a devenit partener de dialog social, alături de sindicate si Guvern, participând la elaborarea de legi și instrucțiuni care se referă la industria de profil. Relația cu organismele guvernamentale (Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Sănătății) a determinat modificarea Codului Fiscal în ceea ce privește taxele pentru alcoolul folosit în preparatele fitoterapeutice. Prin consultarea specialiștilor noștri din domeniu s-a elaborat Ordinul 244/401/2005, privind prelucrarea, procesarea și comercializarea plantelor medicinale și aromatice, precum și la stabilirea listei plantelor periculoase pentru consumul uman. De asemenea, specialiștii din patronat au participat la elaborarea noii legi a plantelor medicinale și aromatice (Legea 239/2010) precum şi a legii suplimentelor alimentare lege recent promulgatã. Reprezentanții patronatului activează la nivelul Ministerului Agriculturii, în „Consiliul pe produs” și în Comitetul Tehnic al Plantelor Medicinale și Aromatice și al Produselor Stupului, organisme create pentru organizarea pieței produselor agricole și agroalimentare și suplimentelor alimentare.

Astăzi, Planta Romanica continuă să fie un sprijin real, de mare importanță pentru toți cei ce își desfășoară activitatea în domeniul cercetării și procesării plantelor medicinale.

Am crezut că s-au înțeles eforturile noastre în domeniul plantelor medicinale și aromatice, a procesării lor, a tehnologiei de fabricare sau a efectului fitoterapeutic al produselor realizate pe bază de plante asupra organismului uman şi am înaintat propunerea noastră de a participa la toate dezbaterile privind elaborarea actelor normative ce vor avea loc la Ministerului Sănătății, privind sectorul nostru de activitate si introducerea patronatului în toate grupurile de lucru ce au ca obiect discuțiile pe marginea domeniului suplimente alimentare dar nu am primit nici un rãspuns în acest sens!

Patronatul a participat activ la toate dezbaterile ce se refera la Legea privind suplimentele alimentare încă din anul 2012 şi suntem pentru o informare corectã a opiniei publice!

Susţinem utilizarea suplimentelor alimentare care au întotdeauna o bazã ştiinţificã, cât despre reclamele care apar în mass-media la fel de nocive sunt şi cele care promoveazã anumite tipuri de medicamente!

Suplimentele alimentare fitoterapeutice au la bază tehnici inovative de înaltă clasă, ce deschid un nou front de luptă cu afecțiunile curente. Fitoterapia se bucură de prestigiu, deoarece și-a dovedit eficacitatea și caracterul blând, neinvaziv.

În ultimele decenii a revenit în forță în preferințele oamenilor, aportul fitoterapiei fiind semnificativ în unele boli cardiovasculare, hepatice, intestinale, metabolice, respiratorii.

S-a demonstrat că suplimentele alimentare sunt surse importante de nutrienți și oferă sprijin puternic în construirea unui stil de viață sănătos, în condițiile în care acesta este un deziderat tot mai greu de atins”, a spus președintele patronatului PLANTA ROMANICĂ, Anca Daniela Raiciu (doctor în științe farmaceutice).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.